Ezüstérmes a női sakkcsapat a Mitropa Kupán

Sport, 2021.05.12

A magyar női sakkcsapat ezüstérmet nyert a 38. Mitropa Kupán.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a viadalt a svájci szövetség rendezte meg, tíz ország női- és férfi csapatai négy-négy táblán mérkőztek meg. A magyar nők - Terbe Julianna, Juhász Barbara, Gaál Zsóka, Terbe Zsuzsanna, Karácsonyi Kata és Juhász Judit - második helye mellett a férfiak hetedikként zártak.

A Mitropa Kupa évtizedek óta a közép-európai válogatottak hagyományos sakkversenye. A szervezők a jelenlegi járványos helyzetben az úgynevezett hibrid lebonyolítás mellett döntöttek: ez azt jelenti, hogy a mérkőzések online zajlottak, azonban egy-egy válogatott csapat játékosai egy közös térben, számítógépek előtt ülve sakkoztak, ellenőrzött körülmények között. A magyar válogatott Budapesten, a Magyar Sakkszövetség versenyterményben vívta a csatákat.

Papp Gábor női szövetségi kapitány szerint a csapat elképesztő teljesítményt produkált.

"A verseny előtt az erőviszonyokat felmérve a negyedik-ötödik helyezés tűnt reálisnak, de a csapat jóval erején felül teljesítve, parádés játékkal szerezte meg az ezüstérmet. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy végig bírták a feszültséget, a kritikus pillanatokban mindig valaki extrát tudott nyújtani. Külön öröm három ifjúsági versenyzőnk kiváló játéka, bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani a felnőtt válogatottban is" - tette hozzá.

A legutóbbi, két évvel ezelőtti Mitropa Kupán a magyar férfiak aranyérmet, a nők bronzot szereztek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!