Fedeles fogathajtó vk - Dobrovitz ötödik a bordeaux-i döntőben

Sport, 2020.02.09

Dobrovitz József ötödik lett vasárnap a fedeles fogathajtó világkupa-sorozat bordeaux-i döntőjében, melyet az ausztrál Boyd Exell nyert meg.

A 2004-ben csapatban világbajnok magyar hajtó a szombati bemelegítő versenyszámban verőhiba nélküli menetével harmadik lett, de ezt nem tudta megismételni a vasárnapi főversenyben. A maraton- és akadályhajtást ötvöző pályán az egy nappal korábbi 155 másodperces teljesítmény ismét elég lett volna a legjobb hármat felvonultató összevetéshez, de Dobrovitz 166 másodperccel ötödik lett.

A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint Exell mellett két holland, Koos de Ronde és Ijsbrand Chardon került az összevetésbe, amelyről így utóbbi fia, a címvédő Bram Chardon szintén lemaradt, ő negyedikként zárt. A dobogósok csatájában a két hollandnak esélye sem volt az előzésre, mert másodjára is Boyd volt a leggyorsabb, aki így pályafutása során kilencedik alkalommal diadalmaskodott a sorozatban.

A vk-sorozatban a tíz legjobb versenyző indulhatott, majd a fináléba hatan jutottak be. A legjobb magyar szereplés Dobrovitz nevéhez fűződik, aki 2011-ben ezüstérmet nyert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!