Fedettpályás öttusa idénynyitó - Muir a női győztes, ötödik a legjobb magyar

Sport, 2020.01.31

A legjobb magyar, Gulyás Michelle ötödik helyen végzett a budapesti nemzetközi fedettpályás öttusaverseny női döntőjében, melyet a címvédő brit Joanna Muir nyert meg.

A szerdai selejtezőben hatvanan indultak. A hat magyar versenyző közül négy jutott tovább a döntőbe, a legjobb 36 közé, de csak hárman - Alekszejev Tamara, Guzi Blanka és Gulyás Michelle - versenyeztek pénteken. Földházi Zsófia ugyanis államvizsgája miatt kihagyta a finálét. A válogatott kerettagok közül eleve többen hiányoztak sérülés és betegség miatt.

A mezőny egyik legfiatalabb tagja, a 2000-es születésű Gulyás három szám után hatodik helyen állt. A lövészetből és futásból álló kombinált számnak nyolc másodperccel az éllovas francia Elodie Clouvel után vágott neki. A két éve ezen a versenyen ezüstéremmel a felnőttek közé berobbanó Gulyás a medencében a harmadik legjobb időt úszta, a vívása is jól sikerült, a lovaglásban azonban volt egy hibája, rögtön az első akadályt verte le. A zárószám is remekül sikerült Gulyásnak, aki egy helyet javított. A másik két magyar közül Alekszejev Tamara 18., Guzi Blanka 21. lett.

"Az egész nap jó volt, különösen a futásomnak és a vívásomnak örülök. Mindkét edzőtáborban ezen a két számon volt a hangsúly, meg is lett az eredménye. Tavaly a vívással problémáim voltak, mostanra viszont sikerült összerakni. Tudatosan vívtam, nagyon jó tusokat is adtam. Ez az eredmény lendületet ad a világkupához" - mondta az MTI-nek Gulyás.

Az idény eleji helyzetfelmérésnél ezúttal komolyabb tétje van a Peridot nemzetközi fedettpályás viadalnak, mivel pontokat ad az olimpiai kvalifikációs ranglistára.


Peridot nemzetközi fedettpályás verseny,

női döntő, az élcsoport és a magyarok:
1. Joanna Muir (brit) 1395 pont
2. Annika Schleu (német) 1389
3. Elodie Clouvel (francia) 1381
...5. Gulyás Michelle 1365
...18. Alekszejev Tamara 1317
...21. Guzi Blanka 1303

Szombaton a férfiak döntőjét rendezik három magyarral a mezőnyben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!