Férfi asztalitenisz BL - Négy közé vágyik a PTE-PEAC

Sport, 2021.09.10

A PTE-PEAC asztaliteniszezői a négy közé vágynak a férfi Bajnokok Ligájában.

Az együttes pénteken megtartott szezonnyitó sajtótájékoztatóján Ács Pongrác szakosztályvezető - egyben klubelnök - kiemelte: a városban, de még a régióban sincs másik olyan csapat, amely hozzájuk hasonlóan egymást követő két évben magyar bajnok tudott lenni, illetve nemzetközi kupában szerepelt.

"Kétezernyolc óta nem volt példa arra, hogy magyar férficsapat mérettesse meg magát a Bajnokok Ligájában, sőt, az akkori BVSC-nek a BL-szerepléséhez világsztárokra volt szüksége, míg a pécsi együttes mindezt saját jogon vívta ki. Az asztalitenisz életében így is több fejezetet írtak már a fiúk, most egy újabb következik. Azért megyünk oda, hogy bekerüljünk a legjobb négy közé, számunkra nincs lehetetlen" - közölte.

A csapat tagjai közül a szerbek olimpikonja, Pető Zsolt kifejtette: az olimpián szerzett tapasztalatokat biztosan kamatoztatni tudja majd a BL-ben és a magyar Extraligában. "Jó formában vagyunk, magas színvonalat tudunk hozni, Demeter Lehellel pedig már van tapasztalatunk az első számú európai liga megmérettetésében" - mondta Pető.

Demeter Lehel a BL-szereplés kapcsán hozzátette: önbizalmat ad nekik, hogy saját jogon, "önerőből" vívták ki az indulási jogot, és bár nagyon nehéz riválisokkal találkoznak, törekednek a legjobb teljesítményre. Molnár Dávid, a csapat legifjabb játékosa megtiszteltetésnek érzi, hogy a hazai és nemzetközi színterén is számítanak a játékára, míg Kovács Sebestyén, az U21-es magyar bajnok azt emelte ki, hogy a klub és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara mindent megtesz azért, hogy meglegyen a kellő összhang a sport és a tanulás között.

A PTE-PEAC Kalo-Méh férficsapata a legutóbbi két szezonban még az Európa-kupában szerepelt, és az ott elért jó eredményeinek köszönhetően indulhat a BL-ben. Ott a csoportkörben Ausztriában szerepel majd a házigazda Wels, a német Neu-Ulm és a belga Sokah Hoboken társaságában. A csoportok küzdelmeit egy helyszínen bonyolítják le 2-3 nap alatt, majd következik a negyeddöntő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!