Férfi kézilabda BL - A Barcelona az első döntős

Sport, 2020.12.28

A Barcelona 37-32-re legyőzte a Paris Saint-Germain csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, az előző idényből elhalasztott kölni négyes döntő első, hétfői játéknapján.

A spanyol csapatnak ez volt a 21. BL-elődöntője, és 14. alkalommal jutott a fináléba - mindkettővel csúcstartó -, a PSG negyedszer játszott elődöntőt, és harmadszor veszített.


Eredmény, elődöntő:
Barcelona (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 37-32 (18-14)
-----------------------------------------------------------------
Köln, zárt kapuk mögött, v.: Gubica, Milosevic (horvátok)

lövések/gólok: 58/37, illetve 52/32

gólok hétméteresből: 5/3, illetve 5/5

kiállítások: 6, illetve 4 perc


A spanyol csapatból Casper Mortensen, Jure Dolenec, a franciáktól pedig Nikola Karabatic, Henrik Toft Hansen és Luc Steins hiányzott. A Barcelona irányítójának, Aron Palmarssonnak ez a kilencedik BL négyes döntője, amivel csúcstartóvá lépett elő. Az izlandi játékos korábban a THW Kiel és a Veszprém színeiben is szerepelt Kölnben.

Pontosabban kezdett a PSG, és a kilencedik percben némi meglepetésre már három góllal jobban állt. Amikor a francia együttes visszavett a tempóból, a továbbra is rendkívül gyorsan játszó katalánok Kevin Möller bravúros védéseire alapozva egy 8-1-es sorozattal fordítottak, sőt öt találattal elhúztak, amiből négyet megőriztek a szünetig.

A párizsiak az első félidőhöz hasonlóan a másodikban is létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak - kapusuk lecserélésével -, és a szünet után kétszer is sikerült némileg faragniuk a hátrányukból. Ezt követően egyre többet hibáztak a mezőnyben, ellenfelük viszont továbbra is stabilan védekezett, könnyed támadásait pedig pontos lövésekkel zárta, így végül a várakozásoknak megfelelően magabiztosságan jutott a fináléba.

A mezőny legeredményesebb játékosai közül francia részről Dylan Nahi kilenc, Mikkel Hansen hét, a Barcelonából Dika Mem nyolc, Aron Palmarsson hat találatig jutott.

A két csapat hetedik egymás elleni mérkőzésén egy PSG-siker mellett hatodszor győzött a Barcelona. A katalánok legutóbb tavaly szeptember közepén Szegeden kaptak ki, azóta minden barátságos és tétmérkőzésüket megnyerték, a BL-ben immár 22 meccsből áll a sikersorozatuk.


Később:
Telekom Veszprém - THW Kiel (német) 20.30


a keddi program:
a 3. helyért 18.00
döntő 20.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!