Férfi kézilabda BL - Gulyás Péter: szeretnénk megnyerni a Bajnokok Ligáját

Sport, 2022.06.13

A Telekom Veszprém szeretné megnyerni a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjét - nyilatkozta Gulyás Péter másodedző hétfőn az MTI-nek.

A Veszprém Arénában tartott médianapon Gulyás hangsúlyozta, úgy szeretnének játszani Kölnben, ahogyan az egész szezonban tették, magukkal foglalkozni és a saját játékukat erőltetni.

Az elődöntőről megjegyezte, ismerik az ellenfelet, tudják, hogy mik a lengyel Lomza Vive Kielce erősségei. Ezekre megpróbálnak felkészülni, miközben saját erősségeiket is igyekeznek fejleszteni. Pillanatnyi szituációk, egy-egy játékos jó formája, vagy egy-egy kapus jó periódusa is döntő lehet - vélekedett a tréner.

A Szeged elleni szombati bajnoki döntőben elszenvedett utolsó másodperces vereség után úgy érzi, összezárt a közösség, mert rendkívül jó csapategységük van. A másodedző jó lehetőségként értékelte a négyes döntőt azért is, hogy ne rossz érzésekkel kelljen lezárniuk a szezont.

"Már a legjobb négyben vagyunk, és a világ legjobb csapata lehetünk, ez motivál minket" - fogalmazott.

Gulyás Péter arról is beszélt, nagy várakozásokkal tekint a négyes döntő elé, amelyen játékosként már többször is részt vett, edzőként azonban először szerepel a tornán. Ez egy óriási rendezvény, a kézilabda legnagyobb ünnepe, nem véletlenül ez a záróceremóniája az európai kézilabdaszezonnak - hangsúlyozta.

BL-győzelemmel zárná a szezont Ligetvári Patrik válogatott balátlövő is, aki nagy dolognak nevezte, hogy a Veszprém a legjobb négy közé jutott, de mint mondta, a hétvégén szeretnék ezt fokozni.

A négyes döntőben bármikor bármi megtörténhet - emelte ki a játékos. Hozzátette, egyelőre az a legfontosabb, hogy az elődöntőben minden összeálljon, a szurkolók támogatását meghálálva döntőbe jussanak, és legyen lehetőségük küzdeni a trófeáért.

A veszprémi csapat védekezésének egyik oszlopa szerint apróságokon múlik majd, hogy egy-egy meccset ki nyer meg, és akár a védekezésben nyújtott jó teljesítmény is eldöntheti a mérkőzéseket.

Az utolsó másodpercben elvesztett bajnoki döntő plusz motivációt is ad a minél jobb eredmény eléréséhez a BL négyes döntőjében - jelentette ki Ligetvári.

A BL négyes döntőjét szombaton és vasárnap rendezik Kölnben, az elődöntőben a Veszprém a Kielcével, a másik ágon pedig a német THW Kiel a Barcelonával találkozik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!