Férfi kézilabda BL - Kikapott a PSG-től, így negyedik lett a Veszprém

Sport, 2020.12.29

A Telekom Veszprém 31-26-ra kikapott a Paris Saint-Germain csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája előző idényéből elhalasztott kölni négyes döntőjének keddi bronzmérkőzésén.

A francia együttes 2016 és 2018 után harmadik alkalommal nyert bronzérmet a BL-ben. A Veszprém harmadszor játszott a harmadik helyért Kölnben, 2014-ben kikapott a Barcelonától, amelyet 2017-ben legyőzött.

  • Eredmény, a 3. helyért:
Paris Saint-Germain (francia) - Telekom Veszprém 31-26 (14-11)

Köln, zárt kapuk mögött, v.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)

lövések/gólok: 50/31, illetve 47/26

gólok hétméteresből: 4/1, illetve 3/2

kiállítások: 6, illetve 12 perc


A Veszprém keretéből Rasmus Lauge Schmidt, Manuel Strlek, Ligetvári Patrik és Székely Márton, a francia csapatból pedig Nikola Karabatic, Henrik Toft Hansen és Luc Steins hiányzott.

A magyar csapatnak kevesebb mint húsz órával a német THW Kiel ellen hosszabbításban elveszített elődöntő után kellett pályára lépnie a bronzmeccsen. Ez eleinte egyáltalán nem látszott a játékán, hiszen 3-0-val kezdett, majd felváltva születtek a gólok, ám a folytatásban a PSG egy ötös gólsorozattal fordított. A veszprémiek ezt követően sem boldogultak ellenfelük rendkívül hatékony nyitott védekezésével, így a szünetben már 14-11-es hátrányban voltak.

Mivel a második félidő első tíz percében nem változott a játék képe és a különbség sem, David Davis vezetőedző cserékkel frissítette csapatát. Lékai Máté vezérletével tartotta magát a Veszprém, ám a PSG-nek szinte minden kapott gólra volt gyors válasza, majd egy 4-1-es sorozattal 26-21-re ellépett. Vladimir Cupara bravúros védései ellenére a hajrában sem tudott felzárkózni a magyar együttes, így végül be kellett érnie a negyedik hellyel.

A mezőny legeredményesebb játékosa Lékai Máté volt kilenc góllal, a túloldalon Elohim Prandi és Nedim Remili hat-hat alkalommal talált be.

A két csapat 12. egymás elleni BL-mérkőzésén négy veszprémi siker és egy döntetlen mellett hetedszer győzött a PSG.


később, döntő:
Barcelona (spanyol)-THW Kiel (német) 20.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!