Férfi kézilabda BL - Nagy harcra számít a Kiel magyar származású sportigazgatója

Sport, 2020.12.27

Hatvan percen át nagy csatára számít a THW Kiel sportigazgatója a Telekom Veszprém elleni hétfői elődöntőben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében.

A magyar származású Szilágyi Viktor, aki játékosként az osztrák válogatottban szerepelt, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elmondta: vasárnap délelőtt még Kielben edzettek, majd közvetlenül Kölnbe repültek, ahol a hotelben egyágyas szobáikban várják a játékosok a PCR-tesztek eredményét.

Kiemelte: örülnek a Final Four megrendezésének, és csak a Veszprém elleni meccsre koncentrálnak.

"Csak az számít, hogy ezen a két napon ki tud jobban teljesíteni. Az utóbbi években az látszott, hogy nem mindig a favoritok nyertek" - fejtette ki Szilágyi, hozzátéve, hogy az elmúlt fél évet tekintve a Barcelona és a Veszprém hozta a legjobb teljesítményt a négy gárda közül, és kicsivel a Barcelona erősebbnek tűnt a magyar gárdánál. Azt is megjegyezte, hogy a katalán együttesnek kevesebb problémája akadt a koronavírussal és a sérülésekkel mint másoknak.

Mint mondta, a sorsoláskor nem örültek a Veszprémnek, de mindhárom lehetséges ellenfél erős lett volna. Szilágyi azt is közölte, úgy érzik, van törleszteni valójuk, mivel a jelenlegi idény csoportkörében október 28-án Kielben 31-31-es döntetlennel, december 2-án Veszprémben 41-33-as hazai sikerrel zárult a meccsük. Hangsúlyozta: nagyon nehéz év szép lezárására törekszenek és a hétfői elődöntőben nagy harcra, szoros mérkőzésre számít.

A másik ágon a Barcelona a Paris Saint-Germainnel találkozik. A bronzmérkőzésre és a döntőre kedden kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!