Férfi kézilabda Eb - Bánhidi: a második félidők specialistái lettünk

Sport, 2020.01.19

A beálló Bánhidi Bence szerint a második félidők specialistája lett a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely 29-28-ra legyőzte Szlovéniát vasárnap, az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában.

"A második félidők specialistája lett a csapat, ahogy látom. Nem tudom, mi történik velünk a szünet után, csak azt érzem, hogy nem tudunk elfáradni, felszántjuk a pályát, és úgy megyünk ki az öltözőből, hogy nem tudnak miket megállítani" - nyilatkozta a malmői meccs után a mezőny legjobbjának megválasztott Bánhidi.

A szlovénok a szünetben 16-13-ra vezettek, ám a folytatásban a magyarok egy 8-2-es sorozattal fordítottak, a hajrában pedig egy gólt megőriztek az előnyükből, így életben tartották esélyüket az elődöntőbe jutásra, ami minden bizonnyal olimpiai selejtezős részvételt érne.

A MOL-Pick Szeged beállója elmondta, arra készültek, hogy az ellenfél irányítóját kivegyék a játékból, és ez többé-kevésbé sikerült is, csapatként megoldották a feladatot.

"Mondtam a srácoknak egy-két finomságot, amit tudok róluk, hiszen játszottam már jó néhány meccset a szlovénok ellen, ismerjük egymást. Amiben tudtam, segítettem, és az edzői stáb is elmondott mindent róluk" - magyarázta Bánhidi, akinek három szlovén válogatott játékos is csapattársa Szegeden.

A tíz lövésből kilenc gólt szerző beálló elmondta, érezte, hogy rendkívül szorosan, keményen őrzi őt az ellenfél, ennek ellenére szinte maximálisan teljesíteni tudták, amit az edzők kértek tőlük.

"Ki tudtak használni a srácok, de a dicséret nemcsak nekem jár, hanem az egész csapatnak, hiszen a többiek nélkül sehol nem lennék. Korábban is mondtam, hogy innentől kezdve nem változtatunk. Amit elkezdtünk, azt folytatjuk tovább. Felfoghatatlan és álomszerű, ami történik" - mondta boldogan Bánhidi.

Hozzáfűzte, nagyon jó úton járnak, és már csak egy lépés választja el a csapatot egy nagy álomtól, ami nagyon könnyen teljesülhet.

"Ilyen meccsek után a csapatnak olyan önbizalma van, hogy magasabbra kell raknunk a lécet, hiszen nagy lehetőség előtt állunk. Ki tudja, mikor lesz az életben még egyszer ilyesmi. Innentől kezdve nem állunk meg. Nagyot kell álmodnunk, nagyon remélem, hogy eljutunk Stockholmba" - magyarázta.

Bánhidi arra utalt, hogy a jövő héten péntektől vasárnapig a svéd fővárosban rendezik a torna döntő hétvégéjét, vagyis az elődöntőt és a helyosztókat.

A beálló bevallotta, amikor kiutaztak, egy percig sem gondolta volna, hogy továbbjutnak a csoportból, és a legjobb 12 között lesz négy pontjuk.

Felidézte, hogy a norvégok ellen hét góllal elveszített pénteki meccs után saját magán és a csapaton sem érzett törést.

"Volt egy kis elkeseredettség, de csak annyi, amennyi kell. Szépen átgondoltuk, hogy ez nem a mi meccsünk, nem a mi napunk volt, és mentünk tovább" - mondta.

Az irányító Győri Mátyás elárulta, a szünetben Chema Rodríguez másodedző azt mondta, ugyanolyan helyzetben vannak, mint az Izland elleni győztes csoportmeccsen, ezért ugyanazt várják el a játékosoktól a második félidőben, mint akkor.

"Hozzátette, nagyon bízik bennünk, és mutassuk meg, mit tudunk. Ez szerencsére megtörtént, a mai és a többi meccsen is a szív nyert, nem a taktika" - közölte a Tatabánya irányítója.

A magyarok kedden 20.30-tól az előző kontinenstornán ezüstérmes Svédországgal, szerdán 16 órától pedig Portugáliával találkoznak a középdöntő malmői csoportjában. Az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!