Férfi kézilabda Eb - Bodó és Lékai sincs a keretben

Sport, 2020.01.05

Bodó Richárd és Lékai Máté sem került be a jövő héten kezdődő olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe.

A magyar szövetség honlapjának Gulyás István szövetségi kapitány elmondta: a végleges keret kijelölésénél a szakmai stáb a játékosokkal és a válogatott orvosaival egyeztetve hozta meg döntését.

"Reménykedtünk, hogy akár Bodó Richárd válla, akár Lékai Máté térde rendbe jön, esetleg mindketten felépülnek az Eb-rajtig, de sajnos az állapotuk nem engedi meg, hogy akárcsak közel teljes értékű munkát végezzenek, így nem tarthatnak velünk a kontinensviadalra" - nyilatkozta Gulyás. Hozzátette: Bodó és Lékai esetében "két meghatározó, klasszis játékosról van szó", de tovább kell lépniük a hiányukon, és nélkülük kell minden tőlük telhetőt megtenniük az Eb-n.

A magyar együttes utolsó, zárt kapus felkészülési mérkőzésén, vasárnap Győrben 31-22-re kikapott Csehországtól. A magyarok szombaton 27-24-re győzték le ugyanott a cseh csapatot, szintén felkészülési mérkőzésen, viszont a szakmai stáb ezúttal főként a fiataloknak biztosított játéklehetőséget, így többek között Balogh Zsolt és Bánhidi Bence sem lépett pályára.

Gulyás István szövetségi kapitány csapata az Európa-bajnokság malmői csoportjában jövő szombaton Oroszországgal, január 13-án az olimpiai és világbajnok Dániával, 15-én pedig Izlanddal találkozik. Az első két helyezett jut a középdöntőbe.


A magyar férfiválogatott 18 fős kerete:

---------------------------------------

kapusok:
Andó Arián (Balatonfüred), Székely Márton (Veszprém), Mikler Roland (Szeged)

jobbszélsők:
Fekete Bálint (Liberbank Cuenca, spanyol), Hornyák Péter (Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász)

jobbátlövők:
Balogh Zsolt (Tatabánya), Bartók Donát (klub nélküli), Máthé Dominik (Balatonfüred)

irányítók:
Győri Mátyás (Tatabánya), Ubornyák Dávid (Gyöngyös)

beállók:
Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya)

balátlövők:
Ligetvári Patrik (Logrono La Rioja, spanyol), Nagy Bence (Ferencváros), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)

balszélső:
Bóka Bendegúz (Balatonfüred)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!