Férfi kézilabda Eb-selejtező - A magyar válogatott nyolc góllal nyert Olaszországban

Sport, 2018.10.27

A magyar férfi kézilabda-válogatott nyolc góllal legyőzte Olaszország csapatát a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatának második fordulójában, szombaton Padovában.

A két csapat 16. alkalommal találkozott egymással, és az örökmérleg magyar szempontból továbbra is százszázalékos.


Eredmény:

férfi Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 1. forduló:
Olaszország-Magyarország 22-30 (10-15)
--------------------------------------
a magyar gólszerzők: Balogh Zs., Hornyák 6-6, Bánhidi 5, Ancsin, Bóka 3-3, Sipos, Juhász, Bodó 2-2, Lékai 1


A magyar válogatott bő keretéből ezúttal is Borbély Ádámot és Vasic Markót hagyta ki Csoknyai István szövetségi kapitány.

Bánhidi Bence vezérletével jól kezdtek a vendégek, de némi meglepetésre csak húsz perc után tudtak ellépni az olaszoktól (7-11). A hazaiak ekkor hét percen keresztül nem találtak a hálóba, és a szünetben ötgólos hátrányban voltak a közepes színvonalon kézilabdázó magyarokkal szemben (10-15).

A második félidő elején gyengén védekezett és pontatlanul támadott a magyar válogatott, ezért Csoknyainak időt kellett kérnie (15-17). Hamarosan javult a játék és visszaállt a korábbi ötgólos különbség, amely a hajrában tovább nőtt (22-30).

"Bár a számszerű végeredmény ugyanaz lett, mint szerdán, de sajnos azt a játékot nem tudtuk megismételni, amit Szlovákia ellen nyújtottunk. Főként támadásban jóval többet hibáztunk, sok kontragólt kaptunk, így mind az első, mind a második félidőben felzárkóztak az olaszok, bár végül a győzelmünket nem fenyegette veszély" - idézi a magyar szövetség honlapja Csoknyai Istvánt.

A szövetségi kapitány hozzátette, a tervük erre a hétre a négy pont megszerzése volt, ez sikerült, és ennek természetesen örülnek.

A nyolc selejtezőcsoport első és második helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik jut ki a norvég, svéd, osztrák közös rendezésű Európa-bajnokságra. A csoportharmadikok rangsora az első és a második helyezettek elleni mérkőzések alapján készül majd el.

A tornát 2020. január 10. és 26. között Göteborgban, Malmőben, Stockholmban, Grazban, Bécsben és Trondheimben rendezik, így a három házigazda, Svédország, Ausztria és Norvégia válogatottja, valamint a címvédő Spanyolország automatikusan tagja a mezőnynek, amely első alkalommal lesz 24 csapatos.


további eredmény:
Szlovákia-Oroszország 21-22 (12-10)


szerdán játszották, 1. forduló:
Magyarország-Szlovákia 30-22 (16-9)
Oroszország-Olaszország 34-20 (18-7)


A magyar válogatott további mérkőzései:
3. forduló (2019. április 10. vagy 11.): Oroszország-Magyarország
4. forduló (2019. április 13. vagy 14.): Magyarország-Oroszország
5. forduló (2019. június 12. vagy 13.): Szlovákia-Magyarország
6. forduló (2019. június 15. vagy 16.): Magyarország-Olaszország
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!