Férfi kézilabda Eb-selejtező - Hatgólos magyar siker Oroszországban

Sport, 2019.04.11

A magyar férfi kézilabda-válogatott 25-19-re legyőzte Oroszországot az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában, csütörtökön Asztrahánban, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás, egyben a csoportelsőség felé.

A két csapat 16. alkalommal találkozott, tíz orosz győzelem és egy döntetlen mellett ez volt az ötödik, egyben a legnagyobb gólkülönbségű magyar siker.


Eredmény,

Férfi Európa-bajnoki selejtező, 3. forduló, 7. csoport:
Oroszország-Magyarország 19-25 (10-15)
--------------------------------------
a magyar gólszerzők: Bánhidi, Balogh Zs. 5-5, Szita 4, Bóka 3, Ligetvári, Rosta, Hornyák 2-2, Sipos, Máthé 1-1


Mindkét csapatból hiányzott egy-egy szegedi játékos: a hazaiaktól Dmitrij Zsitnyikov, a magyarok közül pedig Bodó Richárd.

Sok hibával kezdte a meccset a vendégcsapat, de Mikler Roland védéseinek köszönhetően ez az eredményen nem látszott meg (3-3), sőt Balogh Zsolt eredményes perceit követően már a magyar válogatott vezetett. Az első félidő hajrájában 5-0-s sorozatot produkáltak a magyarok a gyengén védekező, illetve lassan, körülményesen támadó házigazdákkal szemben, így a szünetben 10-15 volt az állás.

Az oroszok 17 percig nem tudtak akciógólt dobni, ezért a második felvonás elején már kilenc találat volt a hátrányuk. Ezt követően két kiállítás nehezítette a magyar válogatott dolgát, amely nyolc percig nem talált be. Viktor Kirejev egyre jobban védett, erre alapozva csapata egy 5-1-es sorozattal némileg felzárkózott, ennek ellenére végül hat góllal kikapott.

A házigazdák legeredményesebb játékosa Timur Gyibirov volt öt találattal.

A két csapat vasárnap délután Érden ismét összecsap.

"Óriási gratuláció jár fiatal csapatunknak, amely idegenben nagyon fontos meccset nyert. Egy ilyen mérkőzésen a kiváló kapusteljesítmény elengedhetetlen, amihez nagyon komoly védekezés párosult" - nyilatkozta Csoknyai István szövetségi kapitány.

Hozzátette, csapatának támadásban is voltak szép megmozdulásai, nagyon sok ziccere viszont kimaradt, de ez benne van a játékban.

"Ha egy kicsit koncentráltabbak vagyunk, lehetett volna nagyobb is a különbség, de nagyon elégedettek vagyunk ezzel a győzelemmel" - közölte a kapitány.


szerdán játszották:
Olaszország-Szlovákia 26-23 (12-9)

Az állás: 1. Magyarország 6 pont, 2. Oroszország 4, 3. Olaszország 2, 4. Szlovákia 0


A magyar válogatott további programja:
április 14., vasárnap: Magyarország-Oroszország, Érd 16.00
június 12., szerda: Szlovákia-Magyarország, Vágsellye 18.00
június 16., vasárnap: Magyarország-Olaszország, Kecskemét 18.00


A csoport első két helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik vehet részt a jövő januári, norvég, osztrák, svéd közös rendezésű kontinensviadalon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!