Férfi kézilabda EB-selejtező - Hazai döntetlen az oroszok ellen

Sport, 2019.04.14

A magyar férfi kézilabda-válogatott 23-23-as döntetlent játszott Oroszországgal az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában, vasárnap Érden, ezzel újabb nagy lépést tett a továbbjutás, egyben a csoportelsőség felé.

A két csapat 17. alkalommal találkozott, tíz orosz és öt magyar győzelem mellett ez volt a második döntetlen. Csütörtökön Asztrahánban 25-19-re győztek a magyarok.


Eredmény,

Férfi Európa-bajnoki selejtező, 4. forduló, 7. csoport:
Magyarország-Oroszország 23-23 (11-15)
--------------------------------------
a magyar gólszerzők: Lékai 6, Bánhidi, Bóka, Vasic 3-3, Balogh Zs., Ligetvári, Máthé 2-2, Ancsin, Szöllősi B. 1-1


Ezúttal is mindkét csapatból hiányzott egy-egy szegedi játékos: a hazaiaktól Bodó Richárd, a vendégektől Dmitrij Zsitnyikov.

A magyarok a meccs elején 3-2-re vezettek, de ezután pontatlan lövéseik miatt hat percig nem találtak a hálóba, így az oroszok három góllal elhúztak. A folytatásban is mozgékonyabb, hatékonyabb volt a vendégcsapat támadójátéka, így a szünetben néggyel vezetett.

A második felvonás elején némileg javult a magyar válogatott védekezése, ezt kihasználva egy 3-0-s sorozattal sikerült felzárkóznia, ám az egyenlítésre nem volt esély, mert egyrészt több büntető is kimaradt, másrészt a mezőnyjáték során az oroszok rendezték a soraikat.

A hajrában is küzdött az egyenlítésért a hazai csapat, a Mikler Roland helyére beállt Székely Márton az utolsó 12 percben nem kapott gólt, és mivel Lékai Máté értékesítette az időn túli hétméterest, a magyaroknak sikerült döntetlenre menteniük a meccset, amelyen csak egyetlen alkalommal, 3-2-nél vezettek.

A vendégek legeredményesebb játékosa Timur Gyibirov és Hleb Kalaras volt, egyaránt hat találattal.


később:
Szlovákia-Olaszország 17.00


A magyar válogatott további programja:
június 12., szerda: Szlovákia-Magyarország, Vágsellye 18.00
június 16., vasárnap: Magyarország-Olaszország, Kecskemét 18.00


A csoport első két helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik vehet részt a jövő januári, norvég, osztrák, svéd közös rendezésű kontinensviadalon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!