Férfi kézilabda Eb-selejtező - Szlovákia legyőzésével kezdtek a magyarok

Sport, 2018.10.24

A magyar férfi kézilabda-válogatott nyolc góllal legyőzte Szlovákia csapatát a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatának első fordulójában, szerdán Érden.

Férfi kézilabda - Eb-selejtező - Magyarország - Szlovákia A két csapat 32. alkalommal találkozott egymással, az örökmérleg magyar szempontból immár 22 győzelem, négy döntetlen és hat vereség.


  • Eredmény,

férfi Európa-bajnoki selejtező, 1. forduló, 7. csoport:
Magyarország-Szlovákia 30-22 (16-9)

a magyar gólszerzők: Bánhidi 6, Bóka 5, Balogh Zs., Lékai 4-4, Ancsin, Bodó, Hornyák 3-3, Schuch, Juhász 1-1


A magyar válogatott bő keretéből Borbély Ádámot és Vasic Markót hagyta ki Csoknyai István, aki éppen az 54. születésnapján mutatkozott be - a 2009-2010-es időszakot követően másodszor - a szövetségi kapitányi poszton.

Remekül kezdte a meccset az esélyesebb magyar válogatott, amely jó védekezéssel, Mikler Roland védéseivel és Bánhidi Bence góljaival gyorsan ellépett (5-1) riválisától. Ezt követően a pontatlanabb támadásokat kihasználva egy 3-0-s sorozattal felzárkóztak a szlovákok (6-5), és a Barcelona korábbi játékosa, Martin Stranovsky találataival egy ideig tartották is a szoros állást.

Az első félidő utolsó tíz percében ismét jelentősen javult a hazaiak védekezése és kapusteljesítménye, a vendégek csupán egyszer találtak be a szünetig, így egy 7-1-es szériával ismét megnyugtató előnyre tettek szert a magyarok (16-9).

A második felvonás elején nem változott a különbség, ezért Szlovákia a támadások során egy ideig kapus nélkül, létszámfölényben játszott. A magyarok védekezése ekkor nem működött olyan hatékonyan, mint korábban, és mivel felváltva estek a gólok, a hazaiak előnye a szünethez képest csak egy góllal nőtt (30-22).

A szlovákok - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa Martin Stranovsky volt hét góllal.

A nyolc selejtezőcsoport első és második helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik jut ki a norvég, svéd, osztrák közös rendezésű Európa-bajnokságra. A csoport-harmadikok rangsora az első és a második helyezettek elleni mérkőzések alapján készül majd el.

A tornát 2020. január 10. és 26. között Göteborgban, Malmőben, Stockholmban, Grazban, Bécsben és Trondheimben rendezik, így a három házigazda, Svédország, Ausztria és Norvégia válogatottja, valamint a címvédő Spanyolország automatikusan tagja a mezőnynek, amely első alkalommal lesz 24 csapatos.


további eredmény:
Oroszország-Olaszország 34-20 (18-7)


A magyar válogatott további mérkőzései:

--------------------------------------
2. forduló, október 27., szombat: Olaszország-Magyarország, Padova 18.45
3. forduló (2019. április 10. vagy 11.): Oroszország-Magyarország
4. forduló (2019. április 13. vagy 14.): Magyarország-Oroszország
5. forduló (2019. június 12. vagy 13.): Szlovákia-Magyarország
6. forduló (2019. június 15. vagy 16.): Magyarország-Olaszország
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda - Eb-selejtező - Magyarország - Szlovákia Férfi kézilabda - Eb-selejtező - Magyarország - Szlovákia Férfi kézilabda - Eb-selejtező - Magyarország - Szlovákia
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!