Férfi kézilabda EHF Kupa - A negyeddöntőben búcsúzott a Tatabánya

Sport, 2019.04.27

A Tatabánya a negyeddöntőben búcsúzott a férfi kézilabda EHF Kupától, miután a dán Holstebro szombati 26-23-as legyőzése nem volt elég számára a továbbjutáshoz.

A magyar csapat múlt szombaton 29-24-re veszítette el a párharc idegenbeli első mérkőzését, így 52-50-es összesítéssel esett ki.


Férfi EHF Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Grundfos Tatabánya KC-TTH Holstebro (dán) 26-23 (14-12)
--------------------------------------------------------
a Tatabánya gólszerzői: Vujovic 8, Grigoras 7, Bozovic 5, Juhász, Rosta 2-2, Borzas, Sipos 1-1

Továbbjutott: a Holstebro 52-50-es összesítéssel.


A magyar csapat keretéből ezúttal Győri Mátyás és Vladimir Vranjes hiányzott. A Holstebro jobban kezdett, pontosabban támadott, de Székely Márton védéseire alapozva 4-0-s sorozatot produkált a Tatabánya, és átvette a vezetést. A lendületesen kézilabdázó házigazdák a meccs negyedénél már háromgólos előnyben voltak, de mivel ezt követően a játék kiegyenlítetté, a védekezés pedig mindkét oldalon egyre keményebbé vált, a szünetben csak két találat volt a különbség.

Montenegrói légiósai, Milos Vujovic és Milos Bozovic vezérletével jól kezdte a második félidőt a Tatabánya, kilenc perc alatt hatszor talált be, ellenfele viszont csak egyszer, így a magyar együttes összesítésben átvette a vezetést (20-14). Székely továbbra is bravúrosan védett, ennek köszönhetően emberhátrányban sem tört meg csapata lendülete.

A védőspecialista Sipos Adriánt harmadik kiállítása miatt elveszítette a Tatabánya, majd a kiválóan teljesítő Székely Márton is kaphatott volna piros lapot, de a játékvezetők "megkegyelmeztek" neki. A dánok csereként beállt kapusa, Simon Gade nagy bravúrokat mutatott be, több mint nyolc percig nem kapott gólt, csapattársai viszont négyet dobtak ebben a periódusban (22-20).

A hajrában a hazaiak fiatal irányítója, Borzas Uros egy támadás során lábon lőtte saját csapattársát, a megszerzett labdát a vendégek gólra váltották, ezzel javukra dőlt el a továbbjutás.

A Holstebro legeredményesebb játékosa Magnus Bramming volt öt góllal.

A négyes döntőt május 17-én és 18-án rendezik Kielben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!