Férfi kézilabda Eurokupa - A kapitány az eredménnyel és a hozzáállással is elégedett

Sport, 2021.04.29

Gulyás István szövetségi kapitány az eredménnyel és a hozzáállással is elégedett volt szerda este, amikor a magyar férfi kézilabda-válogatott 30-28-ra győzni tudott az Európa-bajnok spanyol csapat vendégeként az Eurokupa ötödik fordulójában, Antequerában.

"Összességében elégedett vagyok, mert megvolt az a hozzáállás és küzdeni akarás, amit elvártunk és kértünk. A srácok jól összpontosítottak, ez pedig mindig hozza magával a jó játékot. Nagyon fontosnak tartjuk ezeket a mérkőzéseket és győzelmeket, hogy folyamatosan fejlődjünk" - nyilatkozta az edző az M1 aktuális csatornán.

A magyarok kiválóan kezdtek, a meccs negyedénél 9-3-ra vezettek, ezt követően viszont fordítani tudtak a hazaiak, és a szünetben már ők álltak jobban egy góllal. Gulyás elmondta, számított a jó kezdésre, mert a januári, egyiptomi világbajnokságon is - amelyen ötödikek lettek a magyarok - jól dolgozott a csapata védekezésben.

"Ha stabilan követik a taktikai utasításokat, akkor egy nagyon erős fal tud kialakulni, mögötte pedig Mikler Roland nagy önbizalommal tud védeni" - magyarázta.

Hozzátette, 15 perc után jó néhány játékost lecseréltek, mert egy kicsit pihentetni kellett a kezdőket, hogy végig bírják a második félidőt.

"Ezt követően a védekezésünk nem volt az igazi, sok egyéni hibát követtünk el és nagyon sok könnyű gólt kaptunk. Ekkor már Mikler sem tudott segíteni, ki volt szolgáltatva" - nyilatkozta a kapitány.

A magyar válogatott története során nyolcadik alkalommal lépett pályára Spanyolországban, és egy vereség, illetve egy döntetlen mellett hatodszor nyert.

Meglátása szerint egyre jobban összeérik a csapat, mivel megpróbálnak kialakítani egy magot, és ezt mindig bővíteni, hogy legyen merítési lehetőségük.

Gulyás István szerint örömteli, hogy a szerdai első félidő második felében látott hibákat a folytatásban javítani tudták játékosai. Hozzátette, szombaton a védekezésben elkövetett taktikai hibák számát csökkenteni kell. A második félidőben sok labdát elszórtak támadásban, ezeket is redukálni kell, és akkor hazai pályán komoly győzelmi esélyekkel léphetnek pályára a horvátok ellen.

A válogatott szombaton 14.10-től Veszprémben zárja szereplését az Eurokupában az Európa-bajnoki ezüstérmes horvát csapat ellen.

Az Eurokupában a jövő januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában nem szereplő csapatok, azaz a rendező országok válogatottjai, valamint a legutóbbi kontinensviadal két döntőse, Spanyolország és Horvátország vesznek részt.


Az állás: 1. Magyarország 8 pont/5 mérkőzés, 2. Horvátország 6/3, 3. Spanyolország 2/4, 4. Szlovákia 0/4
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!