Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő otthonában veszített a Fejér B.Á.L.-Veszprém

Sport, 2022.11.22

A Fejér B.Á.L.-Veszprém 39-35-re kikapott kedden a címvédő portugál Benfica csapatától a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában.



Eredmény, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
SL Benfica (portugál) - Fejér B.Á.L.-Veszprém 39-35 (21-17)
-----------------------------------------------------------

lövések/gólok: 57/39, illetve 56/35

gólok hétméteresből: 4/2, illetve 1/1

kiállítások: 4, illetve 10 perc


A magyar válogatott szövetségi kapitánya, José María Rodríguez Vaquero által irányított hazaiak magyar irányítója, Juhász Ádám sérülés miatt nem játszhatott.

Balogh Tibor védéseire alapozva bravúros kezdéssel rukkolt elő a magyar csapat, amely a hetedik percben 6-3-ra vezetett. A portugálok egy 4-0-s sorozattal fordítottak, de leszakítani nem tudták ellenfelüket. Stranigg János és Hári Levente vezérletével 27 percig remekül tartotta magát a Veszprém, akkor még döntetlen volt az állás, ám a Benfica egy 5-1-es sorozattal zárta az első félidőt.

A második felvonás elején visszazárkózott a Veszprém, a 44. percben még csak 28-27-es hátrányban volt, de a folytatásban egy 5-1-es sorozattal eldöntötte a meccset a lisszaboni együttes. Ez sem törte meg a vendégeket, bár a meccs végére kiütközött a két csapat közötti reális különbség.

A hazaiaknál Demis Grigoras és Petar Djordjic hét-hét, a vendégeknél Éles Benedek kilenc, Stranigg János hét gólt lőtt.

Az egy győzelemmel és két vereséggel álló FTC egy hét múlva a spanyol Benidormot fogadja, az egyaránt három vereséggel rendelkező Balatonfüred és Fejér B.Á.L.-Veszprém közül pedig előbbi a portugál Sporting CP otthonában lép pályára, utóbbi pedig a francia Montpellier-t látja vendégül.


korábban:
B csoport: Pays d'Aix Université Club (francia)-Ferencvárosi TC 33-30 (14-17)
C csoport: Balatonfüredi KSE-Skjern HB (dán) 28-31 (15-16)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!