Férfi kézilabda Európa-liga - Az FTC román, a Veszprém francia ellenfelet kapott

Sport, 2022.09.06

A Ferencváros a román Steaua Bucuresti, a Fejér-B.Á.L. Veszprém pedig a francia Chambéry Savoie Mont-Blanc csapatát kapta ellenfélnek a férfi kézilabda Európa-liga-selejtező második fordulójának keddi sorsolásán.

A bécsi eseményen elhangzott, hogy a meccseket szeptember 27-én és október 4-én játsszák. Az első mérkőzést mindkét magyar csapat idegenben, a visszavágót pedig hazai pályán játssza.

Az előző idényben a Chambéry és a Steaua is az ötödik helyen végzett hazája bajnokságában.

Az FTC az első körben kettős győzelemmel búcsúztatta a szintén román CS Minaur Baia Mare együttesét, a Magyar Kupa-ezüstérmes veszprémi csapat viszont csak most kapcsolódik be a küzdelmekbe. A bajnoki bronzérmes Balatonfürednek pedig nem kell selejtezőt játszania, a csoportkörben kezdi meg szereplését.

"A sorsolást tekintve szerencsénk volt, mert amikor minket húztak, még három nagyon erős rivális volt a lehetséges ellenfelek között. Járhattunk volna sokkal rosszabbul, sokkal jobban viszont nem, mert ebben a körben már nagyon erős a mezőny. Úgy gondolom, közel azonos képességű, talán kicsit jobb csapattal találkozunk, mint az első fordulóban" - nyilatkozta klubja honlapján Pásztor István, a Ferencváros vezetőedzője.

Éles József, a Fejér-B.Á.L. Veszprém klubelnöke úgy fogalmazott, a francia ellenféllel ajándékot és élményt is kaptak, hiszen egy többszörös Bajnokok Ligája-részvevő, ismert, népszerű, patinás csapat lesz az ellenfelük.

"Nem mi vagyunk az esélyesek, ennek ellenére örülök, hogy a Chambéryt kaptuk, mert imádom a francia kézilabdát, szerettem játszani is ellenük, mindig nemes, nagy ellenfélnek számítottak. A mi fiaink most tapasztalhatják meg az igazi kupahangulatot, amely fantasztikus élményt jelenthet nekik. Az a célunk, hogy minél jobban megnehezítsük riválisunk továbbjutását" - szögezte le.

Éles József jelezte, hogy a visszavágót nem a Március 15. utcai sportcsarnokban, hanem a Veszprém Arénában rendezik majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!