Férfi kézilabda Európa-liga - Csoportkörbe jutott a Fejér B.Á.L-Veszprém

Sport, 2022.10.04

A Fejér B.Á.L-Veszprém óriási meglepetésre bejutott a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörébe, mivel házigazdaként 31-25-re legyőzte a francia Chambéry együttesét a selejtező második fordulójának keddi visszavágóján.

A párharc első mérkőzését 29-25-re veszítette el a magyar csapat egy héttel ezelőtt. A csoportkör sorsolását csütörtökön 11 órától rendezik Bécsben.


Eredmény, selejtező, 2. forduló, visszavágó: Fejér B.Á.L-Veszprém - Chambéry Savoie Mont Blanc HB (francia) 31-25 (15-16)
----------------------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 48/31, illetve 40/25

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 4/3

kiállítások: 6, illetve 4 perc

Továbbjutott: a Fejér B.Á.L-Veszprém 56-54-es összesítéssel.


A hazaiak keretében ezúttal sem szerepelhetett Éles Benedek és Széles Ákos. A horvát Filip Ivic remek teljesítménnyel kezdett a vendégek kapujában, csapata a kilencedik percben vezetett először (3-2). Eleinte jól működött, később viszont fellazult a Veszprém védekezése, ám a labdaszerzések utáni gyors ellenakciókat szinte mindig gólra váltotta a Magyar Kupa legutóbbi ezüstérmese.

A Chambéry egyre többet hibázott, Stranigg János vezérletével háromgólos hátrányból sikerült az egyenlítés, de a folytatásban, a meccs harmadánál újítani tudtak a franciák, és egy 4-0-s sorozattal elléptek. Ekkor úgy tűnt, már a szünetre eldőlhet a továbbjutás, ám a bakonyiak játéka a hullámvölgyet követően ismét hatékonyabbá vált, és egy félidő után csak egygólos hátrányban voltak.

A második felvonást parádésan kezdték a házigazdák, akik számára ekkor elérhető közelségbe került a bravúros továbbjutás. A Chambéry időt kért, de Miklós Gergő továbbra is bravúrosan védett. Csapata 6-1-es sorozatot produkált, és bár Stranigg egy kisebb sérülés miatt átmenetileg kivált a játékból, a sokkal kevesebbet hibázó veszprémiek lendülete nem tört meg. Bár a franciák védekezése keményebbé vált, erre is volt ellenszerük a hazaiaknak, és az 57. percben már hat találattal jobban álltak.

Az utolsó három percből kettőt emberhátrányban kellett lejátszania a Veszprémnek, ennek ellenére fél perccel a vége előtt a továbbjutásért támadhatott, és Stranigg a kilencedik góljával biztossá tette az elképesztő bravúrt!

A házigazdáknál Szmetán Péter, Hári Levente, Pulay Gábor és Kristóf Mátyás is négy-négy találattal, Miklós Gergő pedig kilenc védéssel zárt. A túloldalon Alexandre Tritta és Benjamin Richert is ötször talált be, Filip Ivicnek tíz védése volt.

"Óriási dolgot hajtottunk végre, a kis Veszprém nagy csodát tett! Gratulálok a csapatomnak, mert a lelkesedés és az akarat most pontos kézilabdával párosult. Óriási taktikai és fizikális csatát vívtunk a pályán" - nyilatkozta a meccs után Konkoly Csaba vezetőedző.

Hozzátette, óriási élmény volt, hogy egy nemzetközi hírű ellenfelet sikerült legyőzniük, a továbbjutás nagyon nagy eredmény a klub és a játékosok számára is.

"Boldogság, hogy nemzetközi kupaszereplőkké válhattunk. Óriási előnye és hátránya egyben, hogy a csoportmérkőzések terhelését meg kell oldanunk, de örömmel állunk minden kihívás elé" - mondta a szakvezető.

Ez mindössze a második eset az európai férfi kézilabda kupasorozatokban, hogy egy város két csapatot is ad a sorozatok csoportkörébe (a Telekom Veszprém a BL-ben érdekelt), korábban Szkopje a Vardarral és a Metalurggal képviseltette magát.

A Balatonfürednek nem kellett selejtezőt játszania, bajnoki bronzérmesként a csoportkörben kezdi meg szereplését a második számú európai kupasorozatban.


később: Ferencvárosi TC-CSA Steaua Bucuresti (román) 18.45 (az első mérkőzésen: 31-33)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!