Férfi kézilabda Európa-liga - Hatodszor is kikapott a Tatabánya

Sport, 2021.02.11

A Grundfos Tatabánya KC 24-21-re kikapott az északmacedón Eurofarm Peliszter otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hetedik fordulójában, csütörtökön.

A két csapat szerdán is megmérkőzött egymással Bitolában - akkor a hazaiak 21-19-re nyertek -, és a csütörtöki meccset is ott rendezték, mert a magyar csapat feladta pályaválasztói jogát.


Eredmény, csoportkör, 7. forduló, D csoport:
Grundfos Tatabánya KC-Eurofarm Peliszter (északmacedón) 21-24 (11-9)
--------------------------------------------------------------------


A vendégek közül a lengyel kapus Piotr Wyszomirski csuklósérülés, a válogatott jobbátlövő Balogh Zsolt pedig lágyékhúzódás miatt hiányzott.

Az északmacedón csapat már a kilencedik percben időt kért, mert bár a Tatabánya több lövést is elhibázott, remekül védekezett, így 4-1-re ellépett. A rövid játékmegszakítás után egy hosszabb következett, mert az Eurofarm Peliszter horvát beállója, Tomislav Kusan megsérült, és hosszú percekig a pályán ápolták. A folytatásban egy 4-1-es sorozattal egy gólra felzárkóztak a hazaiak, de Bartucz László bravúros védéseinek köszönhetően egyenlíteni nem tudtak.

A második felvonásban az egyre nagyobb lendülettel kézilabdázó északmacedónok egyenlítettek, majd tíz perccel a vége előtt a magyar együttes elveszítette védekezése egyik alapemberét, Sipos Adriánt, akit harmadszor állítottak ki, ezért már nem térhetett vissza a pályára. Az Eurofarm Peliszter egy 3-0-s sorozattal - a meccs során először - átvette a vezetést, és mivel a magyar együttes tíz perc alatt csak egyszer talált be, a hatodik csoportmeccsét is elveszítette.

A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak horvát balátlövője, Stipe Mandalinic volt kilenc góllal, a vendégeknél Ancsin Gábor és Győri Mátyás egyformán négyszer talált be. Bartucz László tíz védéssel zárt.

A továbbra is pont nélkül álló Tatabánya kedden a német Rhein-Neckar Löwen otthonában folytatja szereplését az Európa-liga csoportkörében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!