Férfi kézilabda Európa-liga - Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC

Sport, 2022.09.04

A Ferencváros kettős győzelemmel jutott tovább a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjének első fordulójából, mivel 38-22-re nyert a román CS Minaur Baia Mare ellen a vasárnapi visszavágón.

Az FTC múlt szombaton, a párharc első mérkőzésén 36-27-re győzött Nagybányán. A második kör sorsolása kedden délelőtt lesz, az onnan továbbjutó csapatok a csoportkörbe kerülnek.


Eredmény, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Ferencvárosi TC-CS Minaur Baia Mare (román) 38-22 (19-9)
--------------------------------------------------------

lövések/gólok: 48/38, illetve 47/22

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 3/2

kiállítások: 8, illetve 4 perc

Továbbjutott: a Ferencváros kettős győzelemmel, 74-49-es összesítéssel.


Az NB I-ben legutóbb negyedik helyezett FTC keretéből ezúttal is Bohács Sándor és Török Ádám hiányzott. A házigazdák remekül kezdték a szinte tét nélküli visszavágót, és bár a válogatott Nagy Bencéről már a meccs elején letépték a mezt, ez nem törte meg a lendületét, és tíz percen belül négyszer volt eredményes. Bobély Ádám ezúttal is bravúrosan védett, így a románok hiába kértek időt, egy hatos gólsorozat végén a Ferencváros már 13-6-os előnyben volt, és ekkor a két tapasztalt válogatott játékos, Lékai Máté és Balogh Zsolt még pályára sem lépett.

Még az első mérkőzés végeredményének ismeretében is meglepő volt, hogy a visszavágón már az első félidőben meghaladta a különbség a tíz gólt (19-8), de a magyar csapatban mindenki jól teljesített és motivált volt, az ellenfélnél pedig senki nem nyújtott kiemelkedőt.

A második felvonásban sem változott a játék képe, Balogh Zsolt és Bujdosó Bendegúz találataival az FTC tovább növelte a különbséget. Pordán Bálint egy súlyos szabálytalanság következtében azonnal piros lapot kapott, sőt a játékvezető a kék lapot is felmutatta neki, így az eset a fegyelmi bizottság elé kerül. A hazai mezőnyjátékosok közül csak Füzi Dániel nem szerzett gólt, Nagy Bence hét, Bujdosó öt, Ónodi-Jánoskúti Máté és Balogh Zsolt pedig négy-négy találattal zárt, Borbély hat, Győri Kristóf pedig nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez.

A Magyar Kupa-ezüstérmes Fejér-B.Á.L. Veszprém a selejtező második körében kapcsolódik be a küzdelmekbe. A bajnoki bronzérmes Balatonfürednek nem kell selejtezőt játszania, a csoportkörben kezdi meg szereplését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!