Férfi kézilabda Európa-liga - Kettős vereséggel búcsúzott a Csurgó

Sport, 2021.09.05

A Csurgói KK kettős vereséggel búcsúzott a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjének első fordulójában, miután vasárnap 31-28-ra kikapott a román Dobrogea Sud Constanta otthonában.

A párharc múlt szombati első meccsét a románok 27-23-ra nyerték meg a somogyi városban.


Eredmény, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
AHC Dobrogea Sud Constanta (román)-Csurgói KK 31-28 (16-13)
----------------------------------------------------------

lövések/gólok: 54/31, illetve 43/28

gólok hétméteresből: 6/4, illetve 3/3

kiállítások: 8, illetve 12 perc

továbbjutott: a Constanta, kettős győzelemmel, 58-51-es összesítéssel.


A Csurgó 2019 őszén már találkozott a Constantával a második számú európai kupasorozat selejtezőjében, akkor az első meccset vendégként 24-22-re megnyerte, a hazai visszavágót 21-19-re elveszítette, vagyis idegenben szerzett több góljának köszönhetően továbbjutott.

Erre ezúttal kevés esély mutatkozott a négygólos hazai vereség miatt, ráadásul Schäffer Zsolt, Kerkovits Gyula és a csapatkapitány Tatai Péter hiányában - a tapasztalt kapus makacs nyaki sérvvel küzd - a visszavágón csupán 14 játékos alkotta a csurgói keretet.

Füstös Ádám bravúros védésekkel kezdte a meccset, amelynek tizedik percében a hazaiak azonnali piros lap miatt elveszítették Liviu Emil Cabát. A Csurgó ekkor már három találattal vezetett, ám a Constanta egy 5-0-s sorozattal öt perc alatt fordított. Mariano Ortega, a vendégek spanyol vezetőedzője időt kért, de a játék képe ezután sem változott, a magyar csapat támadásban és védekezésben is sokat hibázott, és ellenfele ezt rendszerint kihasználta, így a szünetben 16-13-ra vezetett.

A folytatásban is "puha" volt a Csurgó védekezése, így a házigazdák kényelmesen kézilabdázhattak, hiszen magabiztosan őrizték előnyüket. A második félidő második felében hatgólos hátrányát háromra csökkentette a vendégcsapat, de a hajrában az egyenlítésre nem volt esélye, így kettős vereséggel esett ki.

A hazaiaknál Marko Buvinic és Zoran Nikolic, a vendégeknél Mladen Krsmancic jutott el hat gólig. A csurgói kapuban Füstös Ádám tíz, Konyicsák Tamás öt védéssel zárt.

Bár a Balatonfüred és a Csurgó a selejtező első fordulójában búcsúzott, a Tatabányának köszönhetően lesz magyar csapat az Európa-liga csoportkörében.


korábban:
HK Malmö (svéd)-Balatonfüredi KSE 22-20 (9-10)

továbbjutott: a Malmö, 47-47-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!