Férfi kézilabda Európa-liga - Kiesett a Balatonfüred

Sport, 2020.09.29

A Balatonfüredi KSE 23-22-re kikapott a szlovén RK Trimo Trebnje vendégeként a férfi kézilabda Európa-liga-selejtező második fordulójában, kedden Novo Mestóban.

A továbbjutásról ez az egy mérkőzés döntött, mivel a fürediek egy koronavírusos eset miatt nem tudtak kiállni egy héttel ezelőtt a párharc első meccsére.


Eredmény, selejtező, 2. forduló:
RK Trimo Trebnje (szlovén)-Balatonfüredi KSE 23-22 (13-10)
-----------------------------------------------------------


A vendégektől Petar Topic és Pulay Gábor hiányzott sérülés miatt, a hazaiaknál viszont pályán volt a világbajnoki bronzérmes balszélső, a frissen igazolt Darko Cingesar.

Az első perc végén tovább fogyatkozott a füredi csapat, mert Szöllősi Balázs piros lapot kapott, ugyanis a meccs első hétméteresénél fejbe lőtte a kapust.

Mindkét együttes jól védekezett, ezért eleinte szorosan alakult az állás, majd a Trimo Trebnje az első félidő hajrájában a labdaszerzéseinek, és a lendületes, gyors támadásainak köszönhetően négy góllal elhúzott (12-8) a meccshiánnyal küzdő vendégektől. A szünetben három találat volt a különbség.

A második felvonást összeszedetten kezdte a magyar együttes, amelynek Kemény László vezérletével, egy 4-1-es sorozat végén sikerült egyenlítenie. Bősz Levente és Andó Arián is kimondottan jól teljesített a füredi kapuban, és csapatuk az 51. percben - a meccs során először - átvette a vezetést (18-19).

Az óriási csatát hozó végjátékot a bosnyák Dejan Malinovic távoli góljai vezették fel (21-22), majd a vendégek közül Szűcs Bence is kivált piros lap miatt, amit harmadik kiállítása után kapott. A játékosként négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, Európa-bajnoki ezüstérmes Uros Zorman vezetőedző szlovén csapata az utolsó perc elején büntetőből ismét vezetést szerzett, és mivel a Balatonfüred elrontotta az utolsó akcióját, egygólos vereséget szenvedett, és kiesett.

A mezőny legeredményesebb játékosa a vendégeket erősítő Dejan Malinovic, valamint Kemény László volt, egyaránt hat góllal.


Később:
visszavágó: Füchse Berlin (német) - HEDO-B.Braun Gyöngyös 20.45 (az első mérkőzésen: 25-23)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!