Férfi kézilabda MK - A bajnok Telekom Veszprém az első döntős

Sport, 2021.04.11

A bajnoki címvédő Telekom Veszprém 43-26-ra legyőzte a Balatonfüred csapatát a férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, a szigetszentmiklósi négyes döntő vasárnapi játéknapján.

A 27-szeres győztes Veszprém 37. alkalommal jutott kupadöntőbe.


Eredmény, elődöntő:
Telekom Veszprém-Balatonfüredi KSE 43-26 (23-12)
-------------------------------------------------

lövések/gólok: 54/43, illetve 47/26

gólok hétméteresből: 4/2, illetve 2/1

kiállítások: 8, illetve 6 perc


A Balatonfüred csupán öt percig tudta szorossá tenni az állást (3-3), ezt követően a Rasmus Lauge Schmidt, Kent Robin Tönnesen és Andreas Nilsson nélkül játszó veszprémiek egy hetes gólsorozattal elléptek, és a folytatásban is szinte folyamatosan növelték előnyüket. Nem volt azonos súlycsoportban a két együttes, a bajnoki címvédő remekül védekezett, Petar Nenadic vezérletével hatékonyan támadott, és a szünetben már 11 találattal jobban állt.

A játék képe a második félidőben sem változott, Jorge Maqueda sorozatban négy gólt lőtt, csapata ekkor már hússzal vezetett, és végül 17 találattal győzött.

A veszprémieknél minden játékos szerzett gólt, aki pályára lépett. A legeredményesebb Maqueda volt, mind a hét lövését gólra váltotta. Dejan Manaszkov és Petar Nenadic öt-öt találattal, Vladimir Cupara pedig 15 védéssel és egy góllal járult hozzá a sikerhez.

A fürediek legjobbja a magyar válogatott jobbszélső, Rodríguez Álvarez Pedro volt, aki hét lövésből hatszor talált be.

A Balatonfüred hatodszor jutott a négyes döntőbe, az eddigi öt alkalomból négyszer bronzérmet nyert, amire még idén is van esélye.


Később:
Veszprémi KKFT - MOL-Pick Szeged 20.15

hétfőn játsszák:
a 3. helyért 17.30 döntő 19.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!