Férfi kézilabda MK - Döntőben a címvédő Veszprém

Sport, 2019.04.06

A címvédő Veszprém 22 góllal legyőzte a Dabast a férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, a debreceni Főnix Csarnokban zajló négyes döntő első, szombati játéknapján.

A 27-szeres aranyérmes veszprémiek 37. alkalommal jutottak a kupa fináléjába, ahol - vasárnap délután - a Balatonfüred-Szeged meccs győztesével találkoznak.


Eredmény, elődöntő:
Telekom Veszprém-RotaChrom Dabas 38-16 (16-6)
----------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Gajic 7, Ilic 6, Nilsson 5, illetve Perisic 6, Szöllősi Sz. 3


Feszülten, idegesen, megilletődötten, ezért pontatlanul kezdték a meccset a Dabas játékosai, több mint nyolc percig nem szereztek gólt, így a veszprémiek könnyedén elhúztak ellenfelüktől (7-1). Tomori Győző vezetőedző időkérése után felvette a mérkőzés ritmusát a Pest megyei együttes, ám a címvédő hatékonyabb támadójátéka és jobb kapusteljesítménye miatt a szünetig tovább nőtt a különbség.

Mikler Roland a második félidőben is remekül védett, így a dunántúliak gyors ellentámadások végén is számos alkalommal eredményesek voltak. A 49. percben a húsz gólt is elérte a különbség, a veszprémiek megengedhették maguknak, hogy színezzék a játékot, így is a vártnál magabiztosabb győzelmet arattak.


később:
MOL-Pick Szeged - Balatonfüredi KSE 15.15


a vasárnapi program:
a 3. helyért 13.30
döntő 16.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!