Férfi kézilabda NB I - Schuch Timuzsin a Ferencvárosba igazolt

Sport, 2018.05.25

Schuch Timuzsin, a magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

A klub pénteki sajtótájékoztatóján a 32 éves játékos úgy fogalmazott, hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy az FTC-be igazolhatott, és csábító volt számára az a jövőkép, amit felvázoltak a vezetők.

"A női szakág jó példa előttünk, örömmel veszek részt ebben az építkezésben. Elsősorban a magyar kézilabda érdeke, hogy több jó csapat legyen az élvonalban" - tette hozzá.

Schuch 2004-ben került Veszprémbe, ahol egy idényt töltött, majd 2011-ben visszatért. Az idei vesztes bajnoki döntő után, nyolc szezont követően hétszeres bajnokként, nyolcszoros Magyar Kupa-győztesként távozott, a Bajnokok Ligájában két ezüst- és egy bronzérmet nyert. A BL-ben háromszor választották meg az idény legjobb védőjátékosának.

Király Sándor szakosztályvezető bejelentette, hogy Schuch mellett leigazolták Teimuraz Orjonikidzét, a macedón bajnokság gólkirályát, a RK Peliszter balátlövőjét, valamint Debreczeni Dávidot, a Balatonfüred beállóját és Kovacsics Pétert, a Gyöngyös szélsőjét. Ugyancsak az FTC-nél folytatja a szélső Szakály Benedek, aki a Veszprém utánpótlásából érkezett, és a legutóbbi szezonban gólkirály volt a másodosztályban.

A szakosztályvezető a megállapodások hosszáról csak annyit mondott, minimum két évre szerződtették új játékosaikat, illetve hosszabbítottak a decemberben érkezett vezetőedzővel, Horváth Attilával.

Az FTC szerdán jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg három tapasztalt játékosa, Bakos György, Kocsi András és a csapatkapitány Pál Gergely szerződését. Király Sándor leszögezte, a következő évadra az a célkitűzésük, hogy a harmadik és a hatodik hely között zárjanak, ennek megfelelően próbálják erősíteni a keretet.

"Itt még nem állunk meg, további igazolásokkal és nagy meglepetésekkel szeretnénk kedveskedni a szurkolóinknak" - fogalmazott.

Mint kifejtette, ugyanazt az utat járják, mint a női szakosztályuk, vagyis maximum négy külföldi játékos szerepel a mindenkori csapatukban, és a fiatal magyar tehetségeknek is lehetőséget akarnak adni.

"Azt szeretnénk, ha a férficsapatunk adná a jövőben a magyar válogatott gerincét, illetve felzárkóznánk klubunk három zászlóshajója, a női kézilabda-, a férfi vízilabda-, illetve a labdarúgócsapat mögé" - magyarázta.

Király emlékeztetett arra, hogy a ferencvárosi férfi kézilabda újjáépítésének stratégiai tervét 2012-ben indították útjára. Akkor 47 játékosuk volt az utánpótlásban, ezt mára megnégyszerezték - és "a mennyiség kiváló minőséggel párosul" -, a felnőtt csapatuk pedig a harmadosztályban szerepelt.

"Nehéz, de szisztematikus utat járt be a csapat, amely tavasszal hihetetlen izgalmak és óriási küzdelem árán biztosította helyét az élvonalban" - tette hozzá.

Az FTC az előző szezonban újoncként szerepelt az NB I-ben, és csak az utolsó fordulóban sikerült kiharcolnia a bennmaradást.

Nyíri Zoltán, a klub operatív igazgatója elmondta, a férfi kézilabdacsapat fejlesztése kapcsán sem egy évben gondolkoznak.

"Nem egyszeri virágzást szeretnének elérni. Idén a bennmaradás volt a cél, és bár akadtak izgalmak, ezt teljesítettük. Évről-évre szeretnénk magasabbra tenni önmagunknak a lécet, hiszen a Ferencváros minden sportágban bajnok akar lenni" - nyilatkozta.

A klubvezető hangsúlyozta, az a céljuk, hogy egy-két éven belül a férfi kézilabdázók is ugyanolyan meghatározó csapattá váljanak, mint a klub többi együttese.

Horváth Attila vezetőedző - aki decemberben kiesőhelyen vette át a csapat irányítását - úgy vélekedett, nehezebb szezon vár rájuk, hiszen több jó csapat lesz az élvonalban, de az új igazolásokkal nem elérhetetlen a 3-6. helyezés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!