Férfi kézilabda NB I - Stabil élvonalbeli tagság a Veszprém-Felsőörs célja

Sport, 2020.09.08

A bennmaradás és a stabil NB I-es tagság az élvonalban újoncként szereplő Veszprém-Felsőörs férficsapatának célja - hangsúlyozta Éles József, a Veszprémi Kézilabda Kft. tulajdonos-ügyvezetője a klub keddi sajtótájékoztatóján.

Éles József kiemelte, nemcsak azt szeretnék elérni, hogy a szezon végén bent maradjanak a legjobbak között, hanem azt is, hogy a következő években is az NB I-ben szerepeljen a csapatuk.

Sikerként értékelte, hogy az első fordulóban az egyik közvetlen riválisuk, a Dabas otthonából hoztak el két pontot úgy, hogy játékosaik nagy része élete első NB I-es mérkőzésén lépett pályára, a második félidőben mégis meg tudták fordítani az állást. Az alsóházban idegenben szerzett győzelmek fontosak a bennmaradás szempontjából - mondta Éles. Tombor Csaba vezetőedző hozzátette, az élvonalbeli tagság mellett a klub hosszú távú célja, hogy minél több magyar fiatalnak biztosítson élvonalbeli játéklehetőséget. A dabasi győzelmet a pozitív szezonkezdet miatt nevezte fontosnak. Mint mondta, erre a meccsre hegyezték ki a felkészülésüket, mivel a következő fordulókban a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged ellen lépnek pályára. Borbély Ádám kapus is pozitívan nyilatkozott a szezonról. Azt mondta, bízik a csapatban, játékostársai tudásában, és úgy szeretne a téli szünetre vonulni, hogy ne kelljen már izgulniuk a bennmaradásért. A Veszprém-Felsőörs az NB I első fordulójában 29-27-re győzött a Dabas otthonában, szerda este pedig városi rangadón játssza első hazai mérkőzését a Telekom Veszprém ellen pályaválasztóként a Veszprém Arénában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!