Férfi kézilabda SEHA Liga - Döntőben a címvédő Veszprém

Sport, 2021.09.03

A címvédő Telekom Veszprém fináléba jutott a férfi kézilabda SEHA Ligában, miután 36-29-re legyőzte az ukrán Motor Zaporizzsja csapatát a Zadarban (Zára) zajló négyes döntő első, pénteki játéknapján.

A Veszprém ellenfele a horvát PPD Zagreb lesz a vasárnap 19 órakor kezdődő fináléban. A magyar együttes az ötödik döntőjére készülhet a regionális nemzetközi sorozatban, korábban egy vereség mellett háromszor győzött.


Eredmény, elődöntő:
Telekom Veszprém-Motor Zaporizzsja (ukrán) 36-29 (20-14)
-------------------------------------------------------
a Veszprém gólszerzői: Marguc 9, Nenadic 7, Maqueda 5, Nilsson, Jahja 3-3, Mahé, Strlek, Ligetvári, Manaszkov 2-2, Cupara 1


A címvédő keretéből csak Rasmus Lauge Schmidt hiányzott a zárt kapus mérkőzésen, amelyen az idény elejéhez képest kimondottan színvonalas játékot produkáltak a csapatok.

A találkozó elején a Motor, a kilencedik percben viszont már a Veszprém vezetett két góllal, és utóbbi - hatékony védekezéssel - egy ideig a folytatásban is kézben tartotta a meccset, ám a 17. perc után, az ukránok időkérését követően egy kisebb megingás következett. Támadásban pontosabb volt a Motor, amely egy 3-0-s sorozattal fordított.

Rodrigo Corrales 11 lövésből egyet se tudott védeni, ezért Vladimir Cupara érkezett a helyére a kapuba, aki rögtön egy bravúros hárítással mutatkozott be. Ez új lendületet adott csapatának, amely csakhamar ismét vezetett, sőt egy 8-1-es szériának köszönhetően a szünetben már 20-14 volt az állás.

A második félidő elején hiányzott a hatékony veszprémi védekezés, de ezt támadásban egy ideig sikerült ellensúlyozni. A 44. percben azonban már csak két gól volt a csapat előnye, mert az ukránok rendre eredményesek voltak a gyors akciók végén, és 5-1-es sorozatot produkáltak, ezért Momir Ilic vezetőedző időt kért.

A rövid szünet, a taktikai utasítások, valamint egy emberelőny sokat segített a címvédőnek, amelyben Cupara, Petar Nenadic és Jorge Maqueda is az üres kapuba talált be, így együttesük ismét öt góllal jobban állt. Az 53. percben a Motor azonnali piros lap miatt elveszítette spanyol jobbátlövőjét, Carlos Molina Cosanót, és csapatának esélye sem volt megszorítani a dinamikusabban, pontosabban kézilabdázó magyar együttest a hajrában.

Az ukránok legeredményesebb játékosa Dmitrij Horija volt nyolc góllal.

A Veszprém szerb kapusa, Vladimir Cupara 13 védéssel és egy találattal járult hozzá a magabiztos sikerhez.

A két együttes kilencedik alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, a Veszprém egy vereség mellett nyolcadszor nyert.


további eredmény:
PPD Zagreb (horvát)-Meskov Breszt (fehérorosz) 32-32 (15-16), hétméteresekkel: 6-5


a vasárnapi program:
a 3. helyért: Meskov Breszt-Motor Zaporizzsja 16.30
döntő: Telekom Veszprém-PPD Zagreb 19.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!