Férfi kézilabda-vb - Súlyos magyar vereség Portugáliától

Sport, 2023.01.16

A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-20-ra kikapott Portugáliától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, hétfőn Kristiandtadban, így csoportja harmadik helyén végzett és két pontot visz magával a középdöntőbe.

Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk - csütörtökön 35-27-re nyertek a Koreai Köztársaság ellen, szombaton pedig hatgólos hátrányból 30-28-ra legyőzték Izlandot. A göteborgi középdöntőben szerdán az Európa-bajnok Svédországgal, pénteken Brazíliával, vasárnap pedig a Zöld-foki Köztársaság együttesével találkoznak.


  • Eredmény, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, D csoport:
Portugália-Magyarország 27-20 (16-9)

Kristianstad, v.: Nacsevszki, Nikolov (északmacedónok)

lövések/gólok: 49/27, illetve 41/20

gólok hétméteresből: 4/2, illetve 2/0

kiállítások: 4, illetve 6 perc


Magyarország:

------------
Székely - Lékai, Szita, Bánhidi 2, Sipos, Ancsin 2, Rodríguez 1, cserék: Bóka 4, Ligetvári, Bodó 5, Hanusz 1, Rosta 4, Szöllősi, Ilic 1


A magyarok 18 fős keretéből ezúttal Kovacsics Péter és Bujdosó Bendegúz maradt ki. A portugálok szövetségi kapitánya, Paulo Pereira eltiltás miatt csak a lelátóról nézhette a mérkőzést, csapatát a másodedző Paulo Fidalgo irányította.

Magyar szempontból rosszul kezdődött a találkozó, Sipos Adrián 48 másodperc után piros lapot kapott, mivel védekezés közben eltalálta ellenfele arcát. Miguel Ferreira hét lövést védett az első tíz percben és csak egy gólt kapott. A magyarok 6-1-es hátrányban kértek először időt, majd irányítót cseréltek, de a második góljukat csak a 15. percben szerezték. A támadójátékuk kilátástalan volt, többször eladták a labdát, ezért José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány 18 perc után már másodszor kért időt. A remekül védekező portugálok rendre kihasználták a létszámfölényes támadójátékkal próbálkozó magyarok hibáit, és betaláltak az üresen hagyott kapuba (13-4).

Rodríguez kapitány hiába variálta többször is csapata összeállítását, a védekezés nem működött kellő hatékonysággal, a támadások többségére a tanácstalanság volt jellemző, így a szünetben hét találat volt a hátrány. Az első félidőben nyolcszor adta el a labdát a válogatott, és 12 kapura lövést rontott.

A második felvonásban sem változott a játék képe, a magyaroknak a ki nem kényszerített hibáik miatt semmi esélyük nem volt az eredmény szorosabbá tételére, sőt, a különbség ismét elérte a kilenc gólt, a vége pedig meglepően és váratlanul súlyos, hétgólos vereség lett.

Székely Márton 13 védéssel zárt, a túloldalon Francisco Costa hat, Leonel Fernandes öt gólt szerzett, a Szeged irányítója, Miguel Martins kétszer talált be, Miguel Ferreira pedig szintén 13-szor védett.

A két csapat kilencedik egymás elleni mérkőzésén hat magyar siker mellett harmadszor győzött Portugália.

"Egyelőre nehéz lenne megmondani, mi történt. Az biztos, hogy a portugálok magas színvonalon játszottak ma este. Én ezúttal is büszke vagyok a csapatomra, mert a játékosok tették a dolgukat, küzdöttek a legvégéig" - nyilatkozta José María Rodríguez Vaquero.

Hozzátette, megnehezítette a dolgukat, hogy a legjobb védőjátékosukat az első percben végleg kiállították, majd rengeteg lövést rontottak. Felidézte, hogy többször is megpróbálkoztak a fordítással, de nem tudták megközelíteni ellenfelüket.

"Ez nem a mi esténk volt, de most már a középdöntőre kell gondolnunk" - vélekedett a magyarok spanyol edzője.


A csoport végeredménye:
1. Portugália 4 pont, 2. Izland 4, 3. Magyarország 4, 4. Koreai Köztársaság 0

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak. A középdöntőbe az első három helyezett jutott.
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália Férfi kézilabda-vb - Magyarország-Portugália
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!