Férfi kosárlabda BL - Bravúros szombathelyi győzelem a Dijon ellen

Sport, 2019.12.10

A Falco KC Szombathely hosszabbítás után 82-81-re győzte le a vendég francia Dijont kedden a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában.



Eredmény:

8. forduló, D csoport:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Dijon (francia) 82-81 (21-12, 15-24, 23-26, 12-9, 11-10) - hosszabbítás után
-----------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Perl 16, Reddic 14, Curry 12, Washington 11


A fennállásának első Bajnokok Ligája-szezonjában szereplő Falco 3/4-es, míg a Dijon 5/2-es győzelmi mérleggel várta az összecsapást. A D csoportban éllovas franciák odahaza 10/3-as mutatóval másodikok a bajnokságban, és októberben 87-68-ra verték a szombathelyieket a Palais des Sports Jean Michel Geoffroy-ban.

Az ismerkedéssel és bemelegedéssel telt első négy percet követően a hazai pályán még veretlen Falco ragadta magához a kezdeményezést, és stabil védőjátékára alapozva az első negyed végére kilencpontos előnyhöz jutott. A második játékrészben felzárkózott a vendégcsapat, amely a 28. percben érte utol a magyar bajnok vasiakat, a félidőben pedig egyenlő volt az állás (36-36).

A 49 pontot hozó harmadik negyedben egyenlő erők csatáztak, amelyből a Dijon jött ki jobban. A negyedik játékrészre zártabbak lettek a védekezések, kevés pont esett, ami végül hosszabbítást jelentett. A kiélezett ráadás hajrájában 8 másodperccel a vége előtt Perl Zoltán két büntetőből csak az elsőt váltotta pontra, a másodiknál inkább a lepattanóra ment, majd 2 mp-cel a vége előtt, 79-81-nél Filipovity Marko fordítást és győzelmet érő triplát szerzett.

Gasper Okorn vezetőedző együttese egy hét múlva a görög PAOK-hoz látogat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!