Férfi kosárlabda BL - Hazai vereséggel kezdte a középdöntőt a Szombathely

Sport, 2022.01.25

A Falco KC Szombathely hazai pályán nagy csatában kikapott a spanyol Tenerifétől kedden a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában.

Eredmény, középdöntő, L csoport, 1. forduló:
Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Tenerife (spanyol) 73-79 (13-25, 26-18, 19-17, 15-19)
------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Clark 17, Benke 16, Barac 13, Somogyi 11


A magyar bajnok és kupagyőztes december végén igazi hőstettet hajtott végre azzal, hogy a csoportkör utolsó fordulójában 68-59-re legyőzte a lett Rigát, ezzel megnyerte a kvartettet. Ez egyben azt is jelentette, hogy Milos Konakov vezetőedző együttese kihagyta a rájátszást, és - csaknem egy hónapot pihenve - egyből a nyolcaddöntőben folytatta szereplését. Ott a legjobb 16 csapatot újabb négy kvartettbe osztották be, amelyek márciusig oda-visszavágó alapon küzdenek meg egymással, ezután a csoportok első és második helyezettjei kerülnek majd a negyeddöntőbe.

A fennállása során először BL-nyolcaddöntős Falco a középdöntő L jelű négyesében a Tenerife mellett a litván Lietuvos Rytasszal és a francia Strasbourggal került össze.

A szurkolók konfettiesővel köszöntötték kedvenceiket, akik a hétvégén koronavírus-fertőzések miatt nem léptek pályára Kaposváron az NB I-ben. A BL szabályai azonban kevesebb játékossal is kötelezővé teszik a meccseket, így ezúttal nem lehetett szó halasztásról.

Az addig is vezető tenerifei gárda 8-9-nél egy 10-0-ás rohammal faképnél hagyta a vasiakat, akik csak a második negyedben találták meg a ritmust. Ebben Benke Szilárd és Marvin Clark révén felzárkóztak, a nagyszünetben 39-43 volt az állás.

Térfélcsere után a hazaiak 47-47-nél utolérték ellenfelüket, sőt 33 másodpercre a vezetést is átvették. A szurkolótábor öröme azonban nem tartott sokáig, mivel az 58-60-ról induló zárószakaszban a spanyolok ismét 7 pontra megléptek. A hajrában a Szombathely még egyszer feljött három pontra, de ennél közelebb már nem tudott a Teneriféhez férkőzni.

A vasi csapat jövő szerdán Vilniusban lép pályára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!