Férfi kosárlabda BL - Váradi Benedek: tanulni akarunk a főtáblán

Sport, 2019.09.30

Váradi Benedek csapatkapitány szerint a selejtezőből feljutott Falco KC Szombathely mindenekelőtt tanulni akar a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája főtábláján.

"A Falco saját nevelésű játékosaként mindig is az volt a célom, hogy a klubbal bajnokságot nyerjek, és rangos nemzetközi kupákban szerepelhessek. 2019 erről szól, aminek nagyon örülök" - nyilatkozta az MTI-nek a válogatott kosaras. "Óriási eredmény a főtáblára kerülés Szombathelynek és az egész magyar kosárlabdának."

A 24 éves hátvéd szerint a vasiak roppant erős csapatokkal fognak találkozni, amelyek a BL-ben nagyobb tapasztalattal rendelkeznek.

"Tanulni akarunk ezeken a mérkőzéseken, végig jó meccseket játszani és a végsőkig küzdeni" - tette hozzá Váradi Benedek.

A magyar bajnok a kvalifikáció második fordulójában kettős győzelemmel, 148-124-es összesítéssel búcsúztatta vasárnap a lett BK Ventspilst. Gasper Okorn vezetőedző együttese a második magyar csapat, amelyik a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott, ez először a Szolnoknak sikerült a 2016/17-es szezonban.

A Falco ellenfele a 32 csapatos főtáblán a spanyol Zaragoza, a török Besiktas, az olasz Brindisi, a francia Dijon, a litván Neptunas, a görög PAOK és a német Bonn lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!