Férfi kosárlabda EK - Dudaszós triplával kapott ki a Körmend

Sport, 2022.10.19

Az Egis Körmend hazai pályán egy dudaszós triplával kikapott a portugál Sportingtól szerdán a férfi kosárlabda Európa Kupa második fordulójában, ezzel továbbra is nyeretlen.

Eredmény:

EK, G csoport, 2. forduló:

--------------------------
Egis Körmend-Sporting (portugál) 98-99 (28-31, 31-22, 18-22, 21-24)


A magyar bajnoki ezüstérmes vasiak egy hete Finnországban kezdték meg az EK-szezont, ahol 77-62-es vereséget szenvedett a Karhu vendégeként. A Sporting szintén vereséggel rajtolt, mivel odahaza 24 ponttal alulmaradt a lengyel Wloclawekkel szemben.

Antonisz Konsztantinidesz vezetőedző együttese az NB I-ben három forduló után 1/2-es győzelmi mérlegnél tart úgy, hogy vasárnap egyetlen ponttal, 75-74-re kapott ki a vendég Kecskeméttől.

A szerdai nyitónegyed igazi pontzuhatagot hozott, 59 (!) pontot láthattak a Körmend Aréna nézői, közben a Mike Moore vezette hazaiak már 10 ponttal is elhúztak. A folytatásban csökkent a tempó, a portugálok kerültek előnybe, de a 37 éves Ferencz Csaba bedobta negyedik tripláját, és a nagyszünetben 59-53 állt a nagyórán.

Fordulás után rákapcsoltak a vendégek, és a 34. percben már ők voltak előrébb, főként az alaszkai születésű, de már portugál válogatott Travante Williams révén. A 77-75-ről induló zárószakasz izgalmasan alakult, a tavaly EK-negyeddöntős Sporting hat ponttal meglépett, de Moore megszerezte 21. pontját, és az utolsó perc 94-93-mal kezdődött. Négy pontra nőtt a távolság, mígnem tíz másodperccel a vége előtt a rivális egy triplával felzárkózott (97-96). Marjan Cakarun csak egy büntetőt dobott be, amit drágán megfizettek a vasiak, mivel a túloldalon Marcus LoVett dudaszós triplájával végül a portugálok nyertek.

A Körmend egy hét múlva a Wloclawekhez látogat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!