Férfi kosárlabda Euroliga - Hanga Ádám: hinni kell a Real Madrid-effektusban

Sport, 2022.05.20

Hanga Ádám szerint a csütörtöki siker ellenére még csak félúton jár csapata, a Real Madrid, amely 86-83-ra legyőzte a magyar kosaras előző klubját, a Barcelonát a férfi Euroliga belgrádi elődöntőjében.

"Az utolsó öt alkalommal kikaptunk a Barcelonától, így mondhatni, hogy a legjobbkor jött ez a győzelem" - mondta a 33 éves játékos pénteken az M1 aktuális csatornának. "Elképesztő érzés, hogy 2021 után idén is ott lehetek az Euroliga-döntőben két különböző csapattal, de ahogy szokták mondani: the job is not done. Ha nem nyerünk szombaton, akkor ez igazából nem ért sokat, maximum a Barcelona dolgát nehezítettük meg" - fejtette ki.

A 14 perc alatt 4 pontot dobott kosaras kiemelte, egy mérkőzésre vannak attól, hogy Euroliga-bajnokok legyenek.

"Az Efes teljesen más stílust képvisel, mivel a Barcelona taktikus és sok játékossal rendelkezik, az isztambuli csapat viszont inkább két játékosra épül, úgyhogy jó védekezésre lesz szükségünk. Továbbra is hinni kell ebben a Real Madrid-effektusban, amely a futballt is körülfogja, és remélem, hogy elhozom Magyarországra azt a kupát" - tette hozzá Hanga, aki tavaly még a katalánokkal lett Euroliga-ezüstérmes Kölnben.

A magyarok közül eddig egy férfi kosaras sem nyert Euroligát, Hanga előtt Dávid Kornél 2005-ben a spanyol Vitoria színeiben ugyancsak a döntőben maradt alul a Makkabi Tel Avivval szemben Moszkvában. Érdekes, hogy 17 éve az izraelieket erősítette - sőt, a Final Four legjobbja lett - az a litván Sarunas Jasikevicius, aki jelenleg a Barca vezetőedzője.

A Real Madrid és a címvédő török Efes Istanbul szombaton 19 órakor vívja a finálét a Stark Arenában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!