Férfi kosárlabda NB I - A feltételek megteremtésén is dolgoznak a DEAC-nál

Sport, 2022.09.28

A megfelelő feltételek megteremtése kulcsfontosságú lesz a héten rajtoló szezonban a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő DEAC-nál.

Az előző idényben a középház ötödik, utolsó helyén zárt hajdúságiak szerdai sajtótájékoztatóján Bács Zoltán egyetemi kancellár hangsúlyozta, ahhoz, hogy sikeres bajnoki év következhessen, végig kell mennie a szezonnak, s a mérkőzés- és edzéshelyszíneket biztosítani kell a csapatoknak. Közölte, októbertől drágább lesz az energia, ami hatalmas feladat elé állítja a klubot, az egyetemet és a várost is.

Barcsa Lajos alpolgármester szerint az a cél, hogy a közönség a következő szezonban is első osztályú mérkőzéseket lásson, mivel a kosárlabda a második-harmadik legnépszerűbb sportág Debrecenben. Elmondta, mivel az Oláh Gábor utcai sportcsarnok is a város tulajdonában van, bíznak benne, hogy a rezsiköltségek nehézségeit át tudják hidalni.

Becsky István szakosztályvezető közölte, a némileg csalódást keltő tavalyi szereplés után szeretné, ha a csapat újra elnyerné a szurkolók bizalmát.

"A nyár folyamán jelentősen átalakult a keret, kezdve a vezetőedzői pozícióval, melyet David Dedek személyében egy olyan szlovén szakember fog betölteni, aki személyiségében és a sportághoz való hozzáállásában is maximálisan képviseli a klub értékeit. A légiósok közül csak Djordje Drenovac maradt, aki mellé három amerikai érkezett, és kíváncsian várjuk, mire lesznek képesek" - tette hozzá.

A júniusban kinevezett David Dedek méltatta a remek munkakörülményeket, és kifejtette, jól sikerült a csapat felkészülése.

"Egy célt fogunk kitűzni hétről hétre, hogy legyőzzük soron következő ellenfelünket. Azon leszünk, hogy gyorsan magunk mellé állítsuk közönségünket" - mondta az 51 éves tréner.

A DEAC szombaton 18 órától Sopronban kezdi meg az idényt, az első hazai mérkőzését pedig október 8-án vívja a Nyíregyháza ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!