Férfi kosárlabda NB I - Belső vizsgálat Fehérváron, szövetségi lépést remél a klub

Sport, 2018.06.01

A belső szabályzata szerint jár el az Alba Fehérvár kosárlabdaklub az együttes egyik játékosával szemben, aki csütörtökön a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely elleni összecsapáson összetűzésbe került a vendégszurkolókkal.

A két csapat csütörtöki találkozóján - amelyet 94-90-re nyert a Fehérvár - Chris Horton és Sir'Dominic Pointer nekiugrott meccs közben a drukkereknek, utóbbit végül kiállították.

A fehérvári klub pénteki közleményében hangsúlyozta, ez a szurkolói megnyilvánulás már az első, szombathelyi mérkőzésen is végigkísérte a találkozót. "Egy hazai támadást követően az egyik játékosunkat rasszista megnyilvánulások kíséretében a vendégszektorból megdobták, majd leöntötték, leköpték, amire ő a meccs hevében profi sportolóhoz méltatlan módon reagált" - írja le az esetet a kommüniké.

Az Alba Fehérvár - ahogy fogalmaznak - reméli, hogy a szövetség nemcsak felhívásokkal és büntetésekkel jár el, hanem a jelenlegi esetet alaposan, tényszerűen kivizsgálja, és ennek megfelelően dönt, hogy a jövőben ilyen szurkolói magatartások ne fordulhassanak elő a kosárlabdapályákon.

A három győzelemig tartó elődöntő 1-1-re áll a Szombathely és a Fehérvár között, a következő meccsre vasárnap kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!