Férfi kosárlabda NB I - Ferencz bravúros triplájával egyenlített a Körmend a döntőben

Sport, 2022.06.18

A Körmend hazai pályán Ferencz Csaba utolsó másodperces triplájával legyőzte a címvédő Szombathelyt szombaton a férfi kosárlabda NB I döntőjének második mérkőzésén, így 1-1-re kiegyenlített a párharcban.

Az alapszakaszgyőztes Falco a finálé szerdai nyitányán végig vezetve 86-76-ra nyert az Arena Savariában, melyhez hasonlóan a Körmend Városi Sportcsarnokban is telt ház várta a csapatokat. A hazaiak stábja a napokban elhunyt volt technikai vezetőjük, Csák Tamás emlékére különleges pólót viselt.

A három nappal ezelőtti meccs mintájára ezúttal is rendkívüli kosárínséggel és sok elpuskázott támadással indult a találkozó, szűk négy perc alatt mindössze két-két pont született. A körmendiek - akiknél hiányzott az első meccsen megsérült Kamau Stokes - csupán kilenc pontot hoztak össze az első negyedben. A folytatásban 15-15-nél Antonisz Konsztantinidesz tanítványai utolérték a Falcót, de a vezetést nem tudták átvenni, ekkor a házigazdáknál a szerb Stefan Savic, a túloldalon Somogyi Ádám vitte a prímet. A nagyszünetben 28-32 volt az állás.

Térfélcsere után kilenc pontra nőtt a különbség főként Golomán György jóvoltából, a szombathelyieknél a szerdán 28 pontot szóró Perl Zoltán ekkor csak 2 pontnál tartott. Az Egis azonban megrázta magát, 38-47-ről Maliek White révén 45-47-re felzárkózott, a záró játékrész 48-50-ről indult. A legutóbb 7-6-nál vezető Körmend 60-62-nél sokadszor is feljött két pontra, ám ezúttal sikerült 63-62-re fordítania. A piros-fekete tábor öröme azonban nem tartott sokáig, mert az utolsó perc 63-66-ról rajtolt, ismét egyenlített a Körmend, aztán Váradi Benedek duplájával megint a Falco került előnybe (68-66), ám a "slusszpoén" Ferencz Csabáé lett. A 37 éves veterán - aki csapatának legutóbbi, 2003-as bajnoki címénél is jelen volt - kiszorított helyzetből győztes triplát dobott fél másodperccel a vége előtt, így a Körmend 1-1-re kiegyenlített a fináléban.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő kedden folytatódik Szombathelyen.

Eredmény:

döntő, 2. mérkőzés:
Egis Körmend - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 69-68 (9-13, 19-19, 20-18, 21-18)
-----------------------------------------------------------------------------------

Legjobb dobók: Gordon 21 pont, Ferencz 14, White 13, illetve Váradi 15, Golomán 14, Perl 10, Somogyi 10

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.


később:

a 3. helyért, 2. mérkőzés: Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Alba Fehérvár 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!