Férfi kosárlabda NB I - Távozott a Szedeák edzője

Sport, 2023.01.30

Lemondott posztjáról Simándi Árpád, a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője, a kispadot Nikola Lazic veszi át.

"A klub jövője számomra sokkal fontosabb az egyéni érdekeknél. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi helyzetben a csapatnak új hangra, új impulzusra van szüksége, hogy elérjük a célunkat és kiharcoljuk a bennmaradást" - idézte a klub honlapja a 40 éves trénert, aki az előző szezonban Magyar Kupa-ezüstéremig és bajnoki negyeddöntőig vezette együttesét. Simándi hétfőn délelőtt mondott le, azt követően, hogy csapata kikapott a Budapesti Honvéd SE vendégeként, így csupán utolsó előtti helyen áll a tabellán.

Kardos Péter, a Szedeák elnöke úgy fogalmazott: nehéz szívvel fogadták el a szakember döntését.

"Maximális köszönettel tartozunk azért a munkáért, amit Simándi Árpád az elmúlt 15 hónapban vezetőedzőként elvégzett, és mivel teljesen egyértelművé tette, hogy ezt a megoldást látja a legcélszerűbbnek, szomorúan ugyan, de elfogadtuk a döntését. A munkájára természetesen a jövőben is számítunk a klubnál" - hangsúlyozta az elnök.

A Szedeák irányítását a szezon hátralévő részében az a Nikola Lazic veszi át, aki augusztus óta a szegediek utánpótlásának szakmai felügyelőjeként dolgozott. A 61 éves szerb tréner 2014 januárja és 2017 nyara között már volt a szegediek vezetőedzője, 2015-ben - a klub története során először - bajnoki rájátszásba jutott a csapattal, 2017-ben pedig Magyar Kupa-bronzérmet nyert a Szedeákkal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!