Férfi röplabda BL - Nagy csatában kapott ki a Kazincbarcika

Sport, 2018.10.08

A Vegyész RC Kazincbarcika nagy csatában 3-2-re kikapott a görög PAOK Szalonikitől a férfi röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, hétfőn.

A nyíregyházi összecsapás közel két és fél óráig tartott. Ez volt az első férfi BL-mérkőzés, amelyet magyar klub játszott. A visszavágót jövő szerdán rendezik Szalonikiben.


Eredmény,

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:
Vegyész RC Kazincbarcika-PAOK Szaloniki (görög) 2-3 (-18, 25, 28, -19, -13)


Nem kezdte megilletődötten a mérkőzést a magyar bajnok Kazincbarcika, az első szett elején még vezetett is. Az előzetesen esélyesebbnek tartott vendégcsapat az idő előrehaladtával egyre jobban bemelegedett, és elsősorban remek centertámadásainak köszönhetően összességében simán került előnybe (18-25).

A második felvonás első felében is a görög együttes játéka dominált, ám a szlovák Marek Kardos edzette magyar csapat a szett derekán fordított, és - egy apró hullámvölgyet leszámítva - meg is őrizte előnyét (27-25).

A harmadik játékrész végig kiélezett küzdelmet hozott, a venezuelai Carlos Julio Páez Díaz és Banai Máté vezette Kazincbarcika egyenrangú partnere volt görög ellenfelének. A végjátékban előbbi remek blokkjával alakított ki kétpontos előnyt a borsodi csapat, de a PAOK így is öt játszmalabdát hárított, mielőtt egy technikai hibát vétve elveszítette a szettet (30-28).

A negyedik etapban fáradni látszottak a borsodiak, akik ugyan egyszer még vissza tudtak kapaszkodni négypontos hátrányból, ám amikor a vendégek másodszor is elhúztak, már nem volt válaszuk, így jöhetett a döntő szett (19-25).

Az ötödik játszma ismételten fej fej melletti, nagy csatát hozott, a görög együttes a lehetős legkisebb, kétpontos különbséggel tudott nyerni (13-15).

A találkozó legerdményesebb játékosa a vendégek feladóátlója, Mitar Curic volt 26 ponttal, a magyar csapatból Banai Máté, Németh Szabolcs és Szabó Dávid is 18 pontig jutott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!