Férfi röplabda Eb-selejtező - Elúszni látszik Pádár Krisztián szereplése

Sport, 2020.11.16

Saját elmondása szerint elúszni látszik a szereplése a januári Európa-bajnoki selejtezőn Pádár Krisztiánnak, a magyar röplabda-válogatott Japánban játszó feladóátlójának.

A 24 éves játékos az M1 aktuális csatornának azt mondta, a napokban egyeztet Koch Róbert szövetségi kapitánnyal a januári selejtező kapcsán, ugyanakkor a jelenlegi karanténszabályok miatt egyre kevesebb esélyt lát arra, hogy hazautazik.

"A hazautazásom és a visszautazásom után is 10-14, vagy akár 16 nap karantén várna rám, várhatóan legalább három hétre kiesnék az edzésekből a szezon közepén. Emellett legalább egy hónapra itt kellene hagynom a feleségemet, akivel jövő év elejére várjuk közös gyermekünk születését és akihez senki nem tud kiutazni. Túl sok áldozattal jár, hogy hazautazzak" - jelentette ki Pádár, akinek klubcsapata, a Toray Arrows ráadásul játszik is az ünnepek alatt.

A japán bajnoksággal kapcsolatban kiemelte, a játékosok technikai képzettsége nagy, így annak ellenére sem egyszerű ellenük játszani, hogy fizikálisan nem olyan erősek, mint az idegenlégiósok.

"A külföldieket azért szerződtetik, hogy hátukon vigyék a csapatukat, nekem is három nap edzés után már vezérszerepet kellett volna betöltenem, ami számomra idegen volt" - emlékezett vissza a kiutazása utáni első napokra a magyar játékos, aki hozzátette, egy-két hét után már nem volt gondja ezzel.

"A jobb csapatok arra is figyelnek, hogy milyen a személyisége annak, akit szeretnének leigazolni, mert a játék minősége mellett az is fontos szempont" - elemezte a japán kiválasztási módszereket Pádár, aki annak külön örül, hogy sok országtól eltérően ők jelenleg nézők előtt játszhatnak.

A mindennapjakról elmondta, olyan szempontból jó, hogy egy japán léptékkel nézve kisvárosban laknak, hogy nem kell aggódnia a forgalmi dugók miatt, több ideje jut a regenerálódásra, pihenésre, ám amikor nincs edzés, némileg unalmasak a hétköznapok. Tokió mindössze negyven percre fekszik tőlük, ám a klub kérésére és a saját biztonságuk érdekében is igyekeznek kerülni a felesleges kockázatot, így nem látogatták még meg a fővárost.

Kiutazásával kapcsolatban elmesélte, mintegy másfél hónapig várt a vízumra, a német repülőtéren azonban így is komoly problémája adódott, mivel a hatóságok nem hitték el, hogy van érvényes beutazási engedélye az ázsiai országba.

"A kormányzati honlapon az szerepelt, hogy az ausztrálokon kívül senki nem léphet be Japánba, így csak közel kétórás adminisztráció, valamint a japán külügyminisztériummal történt egyeztetés után folytathattam utamat" - mondta a feladóátló.

A magyar válogatott - amelynek 18 fős keretében Pádár is ott van - december 15-én, Szombathelyen kezdi meg az edzőtábort, majd a tervek szerint december 28. és 30. között Szlovéniában szerepel egy négycsapatos nemzetközi felkészülési tornán. A válogatott előbb január 7-10. között Szombathelyen, majd egy héttel később Portóban játssza Európa-bajnoki selejtezőjét a portugál mellett a fehérorosz, illetve a norvég csapat ellen. A csoportelső mellett az öt legjobb csoportmásodik jut ki a jövő őszi, lengyel, cseh, észt, finn közös rendezésű kontinensviadalra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!