Férfi röplabda Eb-selejtező - Koch: mindent meg fogunk tenni a kijutásért

Sport, 2022.08.01

Koch Róbert szövetségi kapitány szerint stabil csapatokkal találkozik a férfi röplabda-válogatott a spanyolok elleni hazai mérkőzéssel kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

A szerdai mérkőzéssel megnyíló Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón a szakember elmondta, a megszokottnál rövidebb volt a felkészülés, ennek egyik oka, hogy a nyár eleji Európa-liga után mentálisan és fizikálisan is elfáradtak a játékosok.

"A helyszín minden igényt kielégít, a srácok jó állapotban tértek vissza a nyári szünetről, nem kellett visszavenni az edzésintenzitásból. Minőségi munkát tudtunk végezni, és bár kisebb nagyobb sérülésekkel meg kellett küzdenünk, a cél, hogy kijussunk a kontinenstornára" - jelentette ki Koch.

A szakember elmondta: az ellenfelek közül a spanyol és a szlovák együttes stabil és gyors röplabdát játszik, ráadásul előbbiben "van vér is", így harcos és küzdelmes nyitómeccsre számít szerdán.

"A szlovákokat inkább elkapható csapatnak gondolom, míg a georgiaikról szinte semmit nem tudunk. Előbbieknél nem szabad abból kiindulni, hogy májusban legyőztük őket, ugyanis akkor az alapcsapatukból hatan-heten nem voltak" - fogalmazott Koch Róbert, aki szeretné, ha a válogatott tovább fejlődne az előtte álló hat mérkőzésen.

A csapatkapitány Szabó Alpár - aki koronavírus-fertőzése miatt csak később tudott bekapcsolódni a munkába - kiemelte, a végelszámolásnál minden megnyert szettnek és pontnak jelentősége lehet, így az első labdamenettől az utolsóig küzdeni fognak.

"Jó formában vagyunk, ezúttal is azt tudom megígérni, hogy minden meccsen kiteszünk mindent a pályára, hogy tiszta lelkiismerettel tudjunk onnan lejönni akkor is, ha esetleg kikapunk" - nyilatkozta Szabó.

A Franciaországban légióskodó Horváth Kristóf szerint a múlt heti, horvátok elleni két edzőmérkőzés nagyon hasznos volt, és örül annak is, hogy hétfő este még a ciprusiakkal is összecsapnak zárt kapus találkozón.

"Még boldogabb lennék, ha még tíz ilyen meccsünk lenne, de szerdára így is készen fogunk állni. Az Európa-liga nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de próbálunk folyamatosan előre lépni azokban a játékelemekben, melyekben Robi szeretné" - mondta az ütőjátékos.

Vatai Gabriella, a Magyar Röplabda Szövetség operatív igazgatója örömét fejezte ki, hogy egy teljesen új csarnokban is bemutatkozhat a röplabda, és nagy büszkeséggel tölti el őket, hogy az arénában ez lesz az első hivatalos nemzetközi összecsapás.

"A helyszín tömegközlekedéssel és a belvárosból akár biciklivel is könnyen megközelíthető, reméljük, sok szurkoló kilátogat majd a találkozókra" - tette hozzá Vatai.

A mérkőzésre online is kaphatók elővételben az 1200 és 2000 forintba kerülő jegyek, de azokat a helyszínen is meg lehet majd váltani.

Az Európa-bajnoki selejtezőcsoportokból az elsők mellett az öt legjobb második jut ki a jövő őszi kontinenstornára.


A válogatott Eb-selejtezői:

augusztus 3., szerda:
Magyarország-Spanyolország, Riz Levente Sportcsarnok 17.00

augusztus 6., szombat
Georgia-Magyarország, Tbiliszi 15.00

augusztus 10., szerda:
Szlovákia-Magyarország, Nyitra 18.00

augusztus 13., szombat:
Magyarország-Szlovákia, Riz Levente Sportcsarnok 18.00

augusztus 17., szerda:
Magyarország-Georgia, Riz Levente Sportcsarnok 18.00

augusztus 21., vasárnap:
Spanyolország-Magyarország, Teruel 20.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!