Férfi röplabda Eb-selejtező - Koch Róbert 16 tagú keretet hirdetett

Sport, 2021.03.30

A magyar férfi röplabda-válogatottat irányító Koch Róbert 16 játékost hívott meg az Európa-bajnoki selejtezőre, valamint az Európa-ligára készülő keretébe.

A magyar szövetség közleménye szerint a keretbe hatan érkeznek külföldről. A hazai klubok közül négyen a Kaposvárt képviselik, egy-egy játékost ad a kupagyőztes Pénzügyőr, a Kecskemét, a MAFC, a Kistext és a Dág, de ott van a keretben Gergye Roland is, aki legutóbb tavaly nyáron lépett pályára.

Az Ausztriában dolgozó szövetségi kapitány további hét fiatal játékost nevezett meg tartalékként: Szabó Márton (LV Sport Pénzügyőr SE) és Tomanóczy Bálint (Dunaújvárosi KSE) center, Mikuláss Koch Marcell (UVC Graz) feladó, Stréli Bence (Kecskemét) liberó, Bögöly Gábor (FINO Kaposvár), Gebhardt Norbert (Kecskeméti RC) és Kalmár Ákos (FINO Kaposvár) pedig ütő poszton lesz bevethető.

A válogatott felkészülése április 18-ától Budapesten zajlik, az első selejtezőtornát május 7. és 9. között a Ludovika Arénában játssza a csapat, majd Portugáliába utazik. A további ellenfelek Norvégia és Fehéroroszország, az őszi kontinenstornára a csoportgyőztesek mellett a hét csoport öt legjobb másodikja jut ki.

Az El-csoportkört Ausztriában és Luxemburgban játssza majd a válogatott, a két házigazdán kívül Horvátország válogatottja ellen.


A magyar férfi röplabdaválogatott kerete:

-----------------------------------------
Centerek: Flachner Dániel (Dág KSE), Gacs Dániel (Kistext), Nagy József (Kecskeméti RC), Szabó Alpár (TV Bühl Volleyball, német)
Feladók: Keen Cameron Illés (FINO Kaposvár), Magyar Bálint (LV Sport Pénzügyőr SE)
Ütők: Baróti Árpád (Saems Tourcoing, francia), Blázsovics Péter (VCA Amstetten, osztrák), Dávid Csanád (SCM Zalau, román), Gergye Roland (klub nélkül), Horváth Kristóf (FINO Kaposvár), Pádár Krisztián (Toray Arrows, japán), Pesti Marcell (OK Hoce, szlovén)
Liberók: Bene Róbert (MAFC-BME), Bozóki Bence (FINO Kaposvár), Kiss Máté (FINO Kaposvár)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!