Férfi röplabda Eb-selejtező - Másodszor is simán legyőzték a magyarok a georgiaiakat

Sport, 2022.08.17

A magyar férfi röplabda-válogatott a papírformának megfelelő, sima háromjátszmás győzelmet aratott a vendég georgiai csapat felett Budapesten, az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában.

Koch Róbert szövetségi kapitány két győzelemmel és három vereséggel, hét ponttal álló válogatottja vasárnap a spanyolok elleni idegenbeli mérkőzéssel zárja a selejtezősorozatot, amelyből a csoportelsők mellett a négy legjobb második jut ki a jövő őszi olasz, bolgár, északmacedón és izraeli közös rendezésű kontinenstornára. Erre a magyarok csapatnak már csak matematikai esélye van.


Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 5. forduló:
Magyarország-Georgia 3-0 (14, 13, 11)
------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Pesti, Blázsovics 10-10 , illetve Tskomaria 8


Később:
Szlovákia-Spanyolország 18.00


A magyar együttes a spanyolok elleni bravúros pontszerzéssel kezdte, majd a georgiaiak sima legyőzésével folytatta a sorozatot, mielőtt múlt héten kétszer is kikapott a szlovákoktól.

Koch ezúttal is változtatott legutóbbi kezdőhatosán, amelybe bekerült a múlt szombaton csereként jól teljesítő Pesti Marcell, Gergye Roland, Tomanóczy Bálint és Keen Cameron is, illetve a sorozatban először liberóposzton Bán Viktor kapott lehetőséget.

A 2001 óta első Eb-szereplésükre vágyó, Tbilisziben simán, 3-0-ra nyerő magyarok már a mérkőzés elején igyekeztek érvényesíteni erőfölényüket és az első nyolc labdamenetből hatot megnyertek. Gergyét a kazincbarcikai Blázsovics Péter váltotta, a házigazda pedig a játék minden elemében ellenfele fölé nőve folyamatosan növelte előnyét. Elsősorban a blokkolási hatékonyságban volt nagy különbség a magyarok javára, akik könnyedén nyerték meg a nyitófelvonást.

A második szett első harmadában a vendégek a korábbinál jobban tartották magukat, de pár hibájuk és Tomanóczy jó nyitósorozata után 12-5-re elhúztak a magyarok. A folytatásban sem változott a játék képe, a hazaiak előnyüket fokozatosan növelve újabb fölényes részsikert arattak.

A harmadik játszmára is maradt a korábban látott forgatókönyv: a jobban nyitó, pontosabban támadó és hatékonyabban blokkoló házigazda végig irányítása alatt tartotta az összecsapást. A magyaroknál többen is jó teljesítményt nyújtottak, ez pedig bőven elégnek bizonyult az Tbilisziben aratotthoz hasonló könnyed győzelemhez.

A 79 perces mérkőzés legeredményesebb játékosai az egyaránt tízpontos Pesti és Blázsovics voltak, de Tomanóczy és Horváth is kilenc pontig jutott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!