Férfi röplabda Eb-selejtező - Sima magyar vereség Fehéroroszország ellen

Sport, 2021.05.08

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott Fehéroroszországtól szombaton a férfi röplabda Európa-bajnoki selejtezősorozat G csoportjának első tornáján Budapesten, a Ludovika Arénában.

A magyarok pénteken Norvégiát 3-1-re győzték le, vasárnap pedig a csoportot vezető portugálokkal találkoznak. A négy válogatott jövő péntektől vasárnapig Portugáliában játszik egymással.

A szeptember 1. és 19. közötti, lengyel, cseh, észt és finn közös rendezésű kontinenstornára a csoportgyőztesek mellett a hét csoport öt legjobb másodikja jut ki.


Európa-bajnoki selejtező, 2. forduló, G csoport, Ludovika Aréna: Fehéroroszország-Magyarország 3-0 (21, 15, 12)
----------------------------------------------
a legjobb pontszerzők: Davjiszkiba 11, Babkevics, Panaszenko 10-10, illetve Baróti 15


korábban:
Portugália-Norvégia 3-0 (18, 21, 19)

Az állás: 1. Portugália 5 pont, 2. Fehéroroszország 4, 3. Magyarország 3, 4. Norvégia 0


Az első mérkőzéshez képest fontos változás volt, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó Baróti Árpád ezúttal vállalni tudta a játékot. Az ő pályára lépésével az előző napon remeklő Pádár Krisztián új poszton, szélső ütőként játszott, párja a norvégok ellen szintén jól teljesítő Horváth Kristóf volt. Koch Róbert szövetségi kapitány feladóposzton is változtatott, ahol ezúttal Keen Cameron kezdett.

Az első szett elején a fehéroroszok energikus, agresszív játékára nem találta az ellenszert a hazai csapat, amely aztán Baróti, Pádár és Horváth pontos támadásaival, illetve jó blokkjaival magára talált és 18-18-nál utolérte riválisát. A fehéroroszok a hajrára még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak, amire már nem volt válaszuk a hazaiaknak, így a vendégek kerültek előnybe.

A második játszma derekáig jól tartotta magát a házigazda, de ekkor a rivális több szervával is "megtalálta" az alapesetben nyitást nem fogadó Pádárt, valamint alkalmi poszttársát, Horváthot is. Sok volt a hiba mindkét oldalon, de 16-13 után a fehéroroszok szinte teljesen eltűntették ezeket a játékukból, így 20 perc alatt besöpörték a játékrészt.

A harmadik felvonásra Koch több poszton változtatott: Gergye Roland, Kiss Máté és Blázsovics Péter is beállt, a felforgatott felállásban megilletődötten röplabdáztak a magyarok, a fehéroroszok pedig remek nyitásokkal megalapozott erőteljes támadójátékukkal felőrölték a házigazdát, és 70 perc alatt biztos győzelmet arattak.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Baróti volt 15 ponttal.


pénteken játszották:
Magyarország-Norvégia 3-1 (-23, 22, 23, 21)
Portugália-Fehéroroszország 3-2 (-21, 23, -23, 23, 10)

vasárnap játsszák:
Fehéroroszország-Norvégia 16.00
Magyarország-Portugália 19.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!