Férfi röplabda Eb - Szerbia másodszor aranyérmes

Sport, 2019.09.29

Szerbia válogatottja nyerte a férfi röplabda Európa-bajnokságot, miután a vasárnapi, párizsi döntőben 3-1-re legyőzte Szlovénia csapatát.

A 2015 után második fináléját játszó szlovén csapat - amely a negyeddöntőben a címvédő oroszokat, az elődöntőben pedig a világbajnok lengyeleket győzte le - jól kezdte az aranycsatát, Klemen Cebulj és Mitja Gasparini ütéseire nem találta az ellenszert a szerb válogatott.

A második játszmában javult a szerbek támadójátéka, elsősorban a feladóátló poszton szereplő Aleksandar Atanasijevic volt elemében, vezérletével simán egyenlített csapata.

A harmadik játszmára sem változott a játék képe, Atanasijevic mellett már Uros Kovacevic is termelte a pontokat, így a szerbek 84 perc után már előnyben voltak.

A negyedik felvonás is hasonló forgatókönyv szerint alakult, a szlovénok csak az elején tudták tartani a lépést riválisukkal, ám a szerbek egyre felszabadultabban játszottak, a szlovénok pedig érezhetően elfáradtak, így Szerbia a női Eb után a férfiaknál is diadalmaskodott.

A találkozó legeredményesebb játékosa a 22 pontos Atanasijevic volt, Kovacevic 20-ig jutott.

A két éve bronzérmes szerb csapat története során másodszor lett Európa-bajnok, ezt megelőzően 2011-ben ünnepelhetett aranyérmet.


Eredmény, döntő:
Szerbia-Szlovénia 3-1 (-19, 16, 18, 19)


szombaton játszották:

a 3. helyért:
Lengyelország-Franciaország 3-0 (24, 22, 21)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!