Férfi röplabda Európa-liga - A románok nyerték az ezüst divíziót

Sport, 2022.06.19

A román válogatott nyerte a férfi röplabda Európa-liga ezüst divízióját, miután a budapesti négyes döntő vasárnapi fináléjában 3-2-re legyőzte a finn csapatot.

A Tüskecsarnokban rendezett mérkőzés első szettjében a finnek minden játékelemben, de különösképpen nyitásfogadásban és támadási hatékonyságban ellenfelük fölé kerekedtek. A második felvonásban is jól kezdtek az északiak, de 9-4-es előnyük után a románok - akik ekkorra felvették a mérkőzés igen gyors ritmusát - néhány ásszal egyenlítettek, majd a játszma második felében fordítva egyenlítettek.

A harmadik etapra újítottak a finnek, akik tíz ponttal is elhúztak. A románok később ugyan mínusz négyre vissza tudtak zárkózni, de az északi együttes Antti Mäkinen vezérletével ezt az előnyét megtartva újra előnybe került. A negyedik szettben sokáig úgy tűnt, a finnek képesek lesznek lezárni az összecsapást, ám 17-14-es előnyük után a románok egyenlítettek, majd Marian Bala ászaival két ponttal elhúztak és kiharcolták a rövidített felvonást.

Ebben sokáig fej fej mellett haladt a két együttes, a kelet-európaiak voltak azok, akik - 11-9-nél - először el tudtak húzni két ponttal, és bár a finnek három mérkőzéslabdát hárítottak, a románok - elsősorban jobb nyitóteljesítményüknek köszönhetően - 145 perc után aranyérmet ünnepelhettek.

A mérkőzés legjobbja a 21 pontos Mäkinen volt, a románoktól négyen is kétszámjegyű pontszámmal zártak.

Sikerükkel a románok jövőre az arany divízióban indulhatnak.


Eredmény, döntő:
Románia-Finnország 3-2 (-17, 21, -20, 23, 13)
--------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Bala, Aciobanitei 14-14, Balean 13, Calin 10, illetve Mäkinen 21, Nikula 18


korábban, a 3. helyért:
Észak-Macedónia - Magyarország 3-2 (22, -18, 15, -19, 7)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!