Férfi röplabda Európa-liga - Egy szettet nyert a magyar csapat a görögök ellen

Sport, 2019.06.08

A magyar férfi röplabda-válogatott szombaton 3-1-re kikapott a vendég görög csapattól Kaposváron az Európa-liga ezüst divíziójának negyedik fordulójában.

A román Bogdan Tanase irányította, egy győzelem mellett immár három vereséggel álló nemzeti együttes következő mérkőzését az osztrákok otthonában vívja szerdán Grazban.


Férfi Európa-liga, ezüst divízió, A csoport, 4. forduló:
Magyarország-Görögország 1-3 (21, -23, -17, -15)
------------------------------------------------
a legjobb pontszerzők: Dávid, Kalmár 10-10, illetve Zupani 24

Az állás: 1. Görögország 9 pont/4 mérkőzés, 2. Ausztria 6/3, 3. Bosznia-Hercegovina 3/3 (4-7), 4. Magyarország 3/4 (6-10)


A magyar válogatott a korábbi összecsapásokhoz képest erősebb felállásban léphetett pályára, ugyanis csatlakozott az együtteshez a kaposvári center Nagy József. A nemzeti csapat első Európa-liga meccsén 3-1-re nyert a bosnyákok ellen, majd ugyanilyen arányban maradt alul a görögök otthonában és a bosnyákok vendégeként.

A szombati összecsapást nagy elánnal kezdte a hazai együttes, és kihasználta azt, hogy a görögök összesen 14 ki nem kényszerített hibát vétettek az első játékrészben.

A második játszmában szinte végig a magyarok vezettek annak köszönhetően, hogy Dávid Csanád és Kalmár Ákos is ponterősen röplabdázott. A hajrában aztán fordított a görög csapat, és a lehető legkisebb különbséggel megnyerte a szettet.

A harmadik felvonásra még jobban összeállt a vendégek játéka, és a magyarok hiába mutattak be több szép blokkot is, nem igazán volt esélyük az újabb részsikerre.

A negyedik etap még az előzőnél is egyoldalúbb küzdelmet hozott, így az összesen 24 pontig jutó Nikosz Zupani vezette vendégek a pireuszi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is négy játszmában nyertek.

A magyar válogatott legeredményesebb játékosa az egyaránt 10 pontig jutó Dávid Csanád és Kalmár Ákos volt.

A sorozat ezüst divíziójában a férfiaknál két csoportban zajlanak a küzdelmek, a kvartettek első helyezettjei biztosan bejutnak a június 29-30-i négyes döntőbe. Amennyiben a final four később kijelölésére kerülő házigazdája nem végez négyese első két helyén, úgy a két csoport másodikjai közül csak a jobbik csatlakozik az elődöntő mezőnyéhez.


A további program:
június 12.: Ausztria-Magyarország, Graz 20.25
június 15.: Magyarország-Ausztria, Nemzeti Közszolgálati Egyetem 17.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!