TV műsor

Férfi röplabda Európa-liga - Vereséggel zárt, csoportharmadik lett a magyar válogatott

Sport, 2019.06.15

A magyar férfi röplabda-válogatott szombaton 3-0-ra kikapott az osztrák csapattól Budapesten, a Ludovika Arénában az Európa-liga ezüst divíziójának hatodik, utolsó fordulójában.

A román Bogdan Tanase irányította nemzeti csapat így egy győzelemmel és öt vereséggel a csoport harmadik helyén zárta a sorozatot.


Férfi Európa-liga, ezüst divízió, A csoport, 6. (utolsó) forduló:
Magyarország-Ausztria 0-3 (-24, -21, -23)
-----------------------------------------
a legjobb pontszerzők: Horváth 13, illetve Buchegger 18, Berger 13


A másik szombati mérkőzésen:
Bosznia-Hercegovina - Görögország 0-3 (-16, -20, -21)


A csoport végeredménye: 1. Görögország 15 pont (16-5), 2. Ausztria 15 (15-5), 3. Magyarország 3 (7-16), 4. Bosznia-Hercegovina 3 (4-16)


A nemzeti csapat első Európa-liga meccsén 3-1-re nyert a bosnyákok ellen, azóta egymás után négyszer is 3-1-re kapott ki, sorrendben a görögök otthonában, a bosnyákok vendégeként, Kaposváron ismét a görögöktől, illetve legutóbb Grazban az osztrákoktól.

A szombati mérkőzés első szettjében a vendég együttes kiválóan blokkolt, nyitásaikkal pedig többször is zavart okoztak a magyarok soraiban. Ennek ellenére a hazaiak két-három pontnál nem engedték jobban meglépni a döntőért küzdő vendégeiket, akik azonban a lehető legkisebb különbséggel így is előnybe kerültek.

A második játszmában már egyértelműen a Paul Buchegger vezette osztrákok irányítottak, a magyaroknál Horváth Kristóf játszott kiemelkedően, de az ő jó teljesítménye kevésnek bizonyult: a sok nyitásrontásnak és buta hibának köszönhetően ez a szett is a vendégeké lett.

A harmadik felvonásban mindkét együttes játékosai sokat reklamáltak, sokáig a magyarok vezettek - akik közül ezúttal Szabó Alpár teljesítménye emelkedett ki -, de a hajrá megint az osztrák válogatotté lett, amely így 3-0-ra nyert.

A sorozat ezüst divíziójában a férfiaknál két csoportban zajlottak a küzdelmek, a döntőt a kvartettek első helyezettjei, Görögország és Románia játssza június 26-án és 30-án.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!