Férfi röplabda Extraliga - Döntőben a Pénzügyőr SE

Sport, 2019.04.10

A Pénzügyőr SE döntőbe jutott a férfi röplabda Extraligában, miután szerdán, az elődöntő harmadik mérkőzésén négy szettben legyőzte a Kecskemét csapatát, és 3-0-ra megnyerte a párharcot.

A fővárosi csapat múlt szombaton hazai pályán 3-0-ra, hétfőn idegenben hatalmas csatában 3-2-re győzte le alföldi riválisát, így számára a döntőbe jutás, a vendégeknek pedig az "életben maradás" volt a találkozó tétje.

A Kecskemét a rájátszást megelőzően háromszor találkozott a Pénzügyőrrel, és mindháromszor győzött.

Ennek megfelelően Dávid Zoltán vezetőedző csapata a sok hibával tarkított első játszma hajrájában kevesebbet rontott, ezzel szettelőnybe került. A második játszmában magasabb volt a színvonal, és a Jókay Zoltán irányította hazaiak a végig kiegyenlített küzdelemben meg tudták tartani a szett közepén kiharcolt néhánypontos előnyüket.

A harmadik szettben mindkét együttes jó támadójátékot produkált, majd a hajrát a Kecskemét várhatta kedvezőbb helyzetből, ám végül a Pénzügyőr fordított. A kiélezett végjátékban még egy tömegjelenet is kialakult a pályán, amikor a hazaiaktól Rása összeszólalkozott a kecskeméti Sanchezzel. A játékvezető mindkettőjüket piros lappal büntette, azaz mindkét csapat kapott egy-egy ajándékpontot. A negyedik felvonásban is végig szoros volt a csata, majd a hazaiak az első meccslabdájukat ki tudták használni, így történetük során másodszor jutottak bajnoki döntőbe.

Az idén kupaezüstérmes Pénzügyőr a 2017-es fináléban 3-2-es összesítéssel maradt alul a Kaposvárral szemben.


Eredmény, elődöntő, 3. mérkőzés:
LV Sport Pénzügyőr-Kecskeméti RC 3-1 (-20, 23, 22, 23)

A párharc végeredménye: 3-0 a Pénzügyőr javára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!