Férfi röplabda Extraliga - Kiharcolta a döntő meccset a Pénzügyőr az elődöntőben

Sport, 2022.04.14

A címvédő Pénzügyőr 3-0-ra nyert a MAFC otthonában a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének csütörtöki negyedik összecsapásán, ezzel döntő mérkőzésre mentette a párharcot.

A két csapat első meccsén a címvédő PSE 1-2-ről fordítva került előnybe, a második összecsapáson azonban a MAFC pályaválasztóként 3-1-re nyert és egyenlített. A harmadik találkozón Nagy Péter vezetőedző csapata idegenben is nyerni tudott, így a fináléba jutásért léphetett pályára csütörtökön.

Az első szettben úgy tűnt, a tét inkább a hazaiakat nyomja, a MAFC ugyanis rengeteg hibával röplabdázott. A Pénzügyőr ezt kihasználva végig vezetett, és magabiztos teljesítménnyel került előnybe.

A második szettre megnyugodtak a hazaiak, a korábbinál sokkal jobban játszottak, így a játékrész derekára Csoma Krisztián vezérletével ötpontos előnyt építettek ki. Jókay Zoltán tanítványai ezt követően összerakták mezőnyvédekezésüket, a nyitásaik is keményebbek lettek, így előbb egyenlítettek, majd brazil centerük, Pedro Luiz Da Silva Santos, valamint Dávid Csanád hatékony támadójátékának köszönhetően megduplázták előnyüket.

A harmadik felvonásban sem tudta átlépni saját árnyékát a MAFC, amely bár a korábbinál változatosabban szervezte támadójátékát, védekezésben nem volt olyan éles, mint az előző három mérkőzésen. A vendégeknél a válogatott feladó Magyar Bálint remekül irányított, csapattársai közül Dávid és Da Silva mellett Kiss Dániel is jó ütőteljesítményt nyújtott, így a PSE kiegyenlítette a párharcot.

A 80 perces összecsapáson Da Silva 16, Dávid 14 pontig jutott, a hazaiaknál Csoma 13-mal zárt.

Az ötödik találkozót hétfőn rendezik a PSE otthonában, a másik ágon a Kaposvár 2-1-re vezet a Kazincbarcika ellen a pénteki negyedik összecsapás előtt.


Férfi Extraliga, elődöntő, 4. mérkőzés:
MAFC-BME - Pénzügyőr SE 0-3 (-21, -23, -22)

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása 2-2.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!